Pobjedom na Dori, 18-godišnji Roko Blažević nije samo osigurao nastup na Eurosongu, koji se ove godine održava po 64. put, već je dobio i puno potpore s adresa koje su mu i samom bile iznenađenje.

Svakako jedno od većih iznenađenja je poruka koju mu je uputila 45-godišnja Gabriela Spanic, venezuelanska glumica hrvatskog podrijetla, najpoznatija po ulozi blizanki Paoline Martinez i Paole Bracho u televizijskoj sapunici ’Otimačica’.

U emotivnoj poruci potpore, glumica je s druge strane oceana poručila Roku da će u Izraelu predstavljati Hrvatsku, zemlju njenih korijena koju jako voli.

’Danas proglašavam vašu pobjedu! U ime Isusa, kralja Izraela!’, energično je rekla ljepotica koja i sama ima iskustva sa natjecanjima, budući da je 1992. godine sudjelovala u utrci za Miss Venezuele. U namjeri da mu pruži dodatnu spiritualnu motivaciju, glumica je rekla: ’Bog vam je dao darove i talente. Uvijek mu zahvaljujete, i za loše, i za dobro! Borite se svaki dan. Nemojte biti depresivni zato što ste napustili domovinu. Iako će vam biti teško, najbolji prijatelj i Spasitelj će vam dati snagu i razboritost da biste uspjeli. Vi ste Božji ratnik i Bog će vas pratiti zauvijek.’

Napokon, glumica je izrazila uvjerenje da će Hrvatska zasigurno i pobjediti. ’Bog će mojoj lijepoj Hrvatskoj dati pobjedu. Pobijedit ćete na čast i slavu Gospodina našega Isusa Krista. Amen’, zaključila je Gaby Spanic.

Talentirani Roko je na ovakav poticaj od slavne glumice ostao zapanjen: ’Ostao sam bez teksta. Hvala puno.’

Podsjećamo, Gabriela Spanic je prije dvije godine osvojila nagradu Croatian Women of Influence koju dodjeljuje Međunarodna mreža hrvatskih žena, kao jedna od odabranih dama čiji je utjecaj i angažman prepoznat i u Hrvatskoj.