Od ponedjeljka se na kanalu Fox emitira nova dramska serija ‘Dokazana nevinost’, čija se radnja odvija u odvjetničkoj tvrtki koja se bavi kaznenim pravom, a vodi je Madeline Scott. Žestoku i beskompromisnu odvjetnicu koja će učiniti sve da pravda bude zadovoljena utjelovila je 40-godišnja Rachelle Lefevre, glumica rođena u Montrealu koje se mnogi sjećaju iz prvog i drugog nastavka kultne filmske trilogije ‘Sumrak saga’. Iako joj je, kako kaže, uloga vampirice Victorije promijenila karijeru, tih se dana ne prisjeća s nostalgijom nego s gorčinom. Naime, producenti su je u trećem nastavku odlučili zamijeniti drugom glumicom zato što je prihvatila ulogu u drugom projektu, čije je snimanje trajalo samo deset dana. 

- Franšiza je imala nevjerojatnu bazu obožavatelja. Govorimo o 13-godišnjacima koji su štedjeli džeparac kako bi film gledali i osam puta. Ljuti me i pomisao na to da bih svojevoljno otišla s takvog projekta. Želim reći da znam što sam imala, nisam to odbacila i nastavila dalje. No postoji još stvari u životu koje su mi drage - objasnila je crvenokosa glumica kojoj su se, srećom, ponude zaredale nakon uloge u hit-trilogiji. 

U glumu se zaljubila još kao djevojčica, a prvu ulogu dobila je dok je bila tinejdžerica. I njoj je, kao velikom broju kolega, gluma predstavljala bijeg od stvarnosti i problema. Naime, roditelji su joj se razveli kada je imala osam godina pa se s majkom i sestrom često selila. Nigdje nisu živjele dulje od tri godine. Kako je u školi svaki put bila ‘ona nova djevojka’, teško je sklapala prijateljstva. 

- U svakom novom razredu sve sam se više nastojala uklopiti. Bila sam očajna, a ljudi mogu namirisati očaj - ispričala je jednom prilikom i dodala kako je zato tako lako našla utočište u glumi - jer je to profesija koja također iziskuje selidbu i prilagodbu. 

- Gdje god spavam, to mjesto mi je dom. Freuda sigurno ne bi trebalo dugo nagovarati da se pozabavi sa mnom - kaže atraktivna Kanađanka koja ipak posjeduje nekretninu, i to u Los Angelesu. 

Ondje živi sa chefom Chrisom Craryjem s kojim je već pet godina u vezi, a 2014. godine su se i zaručili. 

- Mislim da je taj prsten dugo stajao u njegovu džepu jer je u trenutku prosidbe bio jako spontan. Očito je tad odlučio - ispričala je Rachelle kojoj se život, čini se, dobrano nasmijao kada ju je spojio s kuharom. 

- Kada sam se sa 18 godina prvi put vidjela na televiziji, prepala sam se. Mislila sam da moram biti jako mršava jer to Hollywood želi. Danas više nisam na dijeti, samo promišljam o onome što jedem. Ako se jedan dan hranim nezdravo, drugi ću pripaziti - otkrila je i priznala da formu održava i odlascima u teretanu te na jogu, pilates i nogomet.