Svi ljubomorno čuvamo svoje godišnje odmore za ljetne mjesece kako bismo što duže uživali na moru, kupajući se, odmarajući i sunčajući. Kako su visoke temperature zavladale već u svibnju, mnogi koriste vikende kako bi otišli do naše obale i pronašli osvježenje te uhvatili malo boje. Danijela Dvornik već se vratila s jednog takvog kratkog ali slatkog odmora, jedrenja na koji ju je povela njezina kćer Ella sa zaručnikom Charlesom. Trenutno je u Zagrebu gdje dovršava neke obaveze a onda planira na duži odmor u svoju stalnu oazu, Sutivan na Braču. I nakon smrti supruga Dina Danijela je nastavila odlaziti tamo, jer se jako vezala za mjesto i ljude. U obiteljskoj kući ljetovat će sama, uz povremene posjete prijatelja i obitelji, ali to ju ne žalosti. "Navratit će prijatelji te Ella i Charles, ali ću uglavnom biti sama. Nije loše ni samovati, držim se one da je 'svakog gosta pola dana dosta'. Ali, Sutivan je malo misto i uvijek kada poželim malo se družiti mogu naći nekoga s kim ću provesti ugodno vrijeme', rekla je Danijela za Story.hr . Dodaje kako njezin budući zet Charles obožava Brač jer mu se sviđa moment opuštenosti 'maloga mista' te činjenice da mu je sve nadohvat ruke. "A kome ste to ne bi svidjelo?", pita se na svoj duhovit način Danijela, ne želeći otkriti hoće li Ellino najavljivano vjenčanje biti na Braču, budući da se u njihovim planovima spominjao kolovoz.  

Summer loading! # sardinia# withthebestpeople# lovemylife

A post shared by Danijela Dvornik (@danijeladvornik) on

Puno dinamičniji odmor (iako mnogo roditelja to uopće ne smatra odmorom) provest će mlade mame Lana Klingor Mihić i Belma Džomba. Na ljetovanje odlaze sa svojom ekipom - supruzima i djecom, tako da su pripreme puno zahtjevnije i odgovornije. Upravo zbog toga Lana i njezin suprug Ante sa svojim trima kćerkama odlaze na provjereno mjesto – Jadriju pored Šibenika i to početkom kolovoza, nakon što dovrše sve poslovne obaveze. Na ovo poznato staro kupalište okruženo vikendicama 'navukao' ih je kum, arhitekt Ante Vrban. "Pozvao nas je prije nekoliko godina da dođemo na Jadriju, gdje i sam ima kuću. Jako nam se svidjelo i pristupačno je za djecu, a to je bitan kriterij', otkriva Lana dodajući kako upravo zbog djece preferira mirniji odmor. Na naš komentar hoće li se, kao što većina roditelja zna reći u polušali, vratiti s godišnjeg umornija nego je otišla, Lana je izrazila nadu da će ipak osjećaj odmora prevagnuti. 'Fizički se umorimo itekako, ali psihički ćemo se odmoriti i biti zadovoljniji jer ćemo biti u prilici 24 sata provoditi s njima, a to je u Zagrebu nemoguće', iskreno govori Lana.  
Gdje ljetuju Jacques Houdek, Lana Klingor, Belma Džomba i Danijela Dvornik
Story 
TV voditeljica Belma Džomba već je odradila svoje šibensko ljetovanje. Prošli tjedan odmarala je sa suprugom i svojim djevojčicama Unom i Adom u jednom šibenskom hotelu, pridružili su im se i prijatelji iz Hercegovine. "Nismo imali neki poseban razlog za Šibenik, osim praktičnosti. Odabrali smo destinaciju koja je na pola puta i prijateljima i nama. Bilo je veselo, oboje imamo po troje djece. Naravno, ako računam i svoga Mirzu pod dijete', rekla nam kroz smijeh Belma. Objasnila je kako na spomen ljetovanja ima uvijek upitnik iznad glave, jer je cijelo ljeto na moru, te na plažu ode kada poželi. Naravno, uz uvjet da ima vremena. Osim kupanja na riječkim plažama i u okolici, Belma i Mirza s djecom se vole otisnuti i na more u njihovoj barci. Društvo će im opet praviti prijatelji te djeca. "Cure uvijek idu s nama kao i torbe, bilo bi mi čudno da ih ostavimo kod svojih na čuvanje. Ponekad to i priželjkujem, ali mislim da još nije došlo vrijeme za to', objašnjava.  

Birthday girl and us 🎉 #already 5 😱#najljepsanasvijetu 💖

A post shared by Belma Dzomba (@dzombabelma) on

  Jacques Houdek otkrio nam je kako uvijek iznova svakog proljeća voli maštati i planirati kamo otići preko ljeta, kao i njegova supruga Brigitta. Želje su im često puta različite, ali u jednom su suglasni - da provedu odmor u komadu. "Mjesec dana odmora bez prekida je naš san, ali to se nikada ne ostvari", rekao nam je pjevač. Tako da će i ove godine biti scenarij kao i prethodnih - prvi dio provest će kod prijatelja u maloj uvali Komarna nedaleko od Metkovića, a krajem kolovoza slijedi druga runda u Istri. "Godinama ljetujemo u Komarni, već smo tamo domaći i to mi se jako sviđa. Opuštaju me mala mjesta, a i za djecu je super. Tamo se stvarno odmorimo kako Bog zapovijeda. U Istru, odnosno malo selo pored Višnjana, u staru kamenu kuću s bazenom idemo nakon deset godina pauze", otkrio je Jacques. S djecom odmori, priznaje, nisu baš tako mirni i tihi kako priželjkuje, ali ne može zamisliti da ne ide na godišnji bez njih. Iznimke su jedino vikendi tijekom godine, kada ponekad s Brigittom ode na wellness. Ali to im, usljed brojnih obaveza oko Eurovizije, dugo nije uspjelo. "Toliko toga zbog posla propustimo u životu svoje djece, da jednostavno kada sam slobodan želim biti s njima što više, kako bih nadoknadio izgubljeno. To je za mene, osim opuštanja, i smisao godišnjeg odmora, da provedem sa svojom obitelji', iskren je Jacques.  
Gdje ljetuju Jacques Houdek, Lana Klingor, Belma Džomba i Danijela Dvornik
Story 
Autor: I.Ć. Foto: Instagram, Storyjev arhiv