Jedan od najpoželjnijih turskih glumaca i zvijezda turske serije Özcan Deniz na vrhuncu je svoje karijere. Markantni 46-godišnjak domaćoj je publici poznat po brojnim ulogama u turskim serijama, među kojima su  'Sudbina', 'Crna ruža' i najuspješnija 'Istanbulska nevjesta'. Međutim, njegov put do slave bio je trnovit.

Kako prenose turski mediji, rođen je u siromašnoj obitelji sa šestero djece. Obitelj se često selila, a nakon dvije godine skrasili su se u Turskoj. Tamo mladi Özcan počinje svirati s orkestrom i zarađivati kako bi uzdržavao obitelj. Međutim, prihodi koje je zarađivao nisu bili dovoljni da pokriju troškove cijele obitelji, stoga Özcan sa samo 15 godina prekida školovanje i pronalazi stalan posao. Dvije godine poslije seli se Istanbul, a zatim i u Njemačku gdje je nastupao na vjenčanjima i u klubovima.

Nakon povratka u Tursku i objave albuma 1992., počinje uspon njegove karijere, a tada počinje i glumiti. Proslavila ga je serija 'Palača Asmali' snimana 2002. godine, a nakon toga zaredale su se i brojne druge uloge zahvaljujući kojima je danas velika filmska, ali i glazbena zvijezda. Međutim, iako na poslovnom planu niže samo uspjehe, zgodni glumac nikako da pronađe sreću u ljubavi. Nakon brojnih natpisa u turskim medijima, nedavno je potvrđeno da se razvodi od 20 godina mlađe supruge Feyze Aktan, s kojom je u svibnju pošle godine dobio sina Kuzeya.