Glumac Jim Parson, poznatiji kao znanstvenik omiljene serije 'Teorija velikog praska', Sheldon Cooper, za 'Hollywood reporter' otkrio je da je dvanaesta sezona, njegova zadnja. 

'Po prvi puta u životu tijekom snimanja ove serije, osjetio sam da je vrijeme da završim sa snimanjem', priznao je 46-godišnji glumac. Objašnjava kako se ništa specifično nije dogodilo. Nadodaje da su ga sustigle godine i da se jednostavno promijenio. Također priznaje da ne može s istom lakoćom naučiti tekst i posvetiti se ulozi Sheldona. 'Fascinantno mi je pomišljati na to kakav sam bio prije 12 godina, a kakav sam sada', objasnio je. 

Glumčevu odluku komentirao je i jedan od kreatora serije, Chuck Lorre. 'Ne mogu ni zamisliti nastaviti sa snimanjem imajući u glavi odlazak Jima, ujedno i Sheldona', komentirao je. 

U posljednjoj epizodi, koja se prikazuje danas, Sheldon i Amy očekuju vijesti o Nobelovoj nagradi, Bernadette i Wolowitz ostavljaju djecu nasamo po prvi put, Penny i Leonard nešto skrivaju dok kao cijelo društvo putuju prema nepoznatoj budućnosti.