Nakon dvije godine borbe s teškom bolešću i izbivanja iz javnog života, 59-godišnji glumac, Val Kilmer, pojavio se na crvenom tepihu u San Diegu, nasmijan i dobro raspoložen, prenosi Daily Mail. Ovim pojavljivanjem je razveselio svoje obožavatelje koji brinu za njegovo zdravlje. Naime, aparat koji mu pomaže pri disanju prekrio je crnom maramom. No, mnogi su komentirali kako usprkos velikoj borbi izgleda zdravo i sretno. 

Inače, Kilmer je prije dvije godine opovrgavao kako boluje od raka grla, ali na kraju je ipak potvrdio da je to istina. 'Izliječio sam se molitvom', svojedobno je izjavio glumac, a mnogi ipak smatraju kako je 2015. godine bio na operaciji o kojoj nikada nije govorio. Onkolozi su ga tada upozorili da su šanse za izlječenjem, ako se rak proširi, vrlo male, ali da bi mu odgovarajući tretman mogao pomoći. 

Cijelu situaciju je 'začinio' i 74-godišnji Michael Douglas koji je tada u jednom od intervjua izjavio kako se Kilmer boli s istom bolešću kao i on, rakom jezika. Tada se Kilmer oglasio putem Facebook profila gdje sve negirao i istaknuo kako Douglasa nije vidio dvije godine. 'On se brine za mene jer sam imao infekciju, pa sam zvučao drugačije nego obično', rekao je tada glumac, koji je kasnije o svojoj bolesti progovorio otvorenije.