Otkako se razveo od pjevačice i glumice Ivane Starčević, nagrađivani 40-godišnji kazališni i filmski glumac Rakan Rus-haidat posvetio se poslu i šestogodišnjem sinčiću Tomi kojeg je dobio s bivšom suprugom. Budući da se Rakana rijetko može vidjeti na društvenim događanjima, Storyjev fotoreporter nije propustio priliku pa ga je snimio u središtu metropole u ženskom društvu.

Tko je tajanstvena djevojka s kojom je, očito, uživao u razgovoru, pokušali smo doznati od samoga glumca, ali on nije želio ništa komentirati. Podsjetimo, Story je prije petnaestak dana donio priču da se zagrebački umjetnik jordanskih korijena prije godinu dana razveo od 33-godišnje Ivane Starčević s kojom je dobio sina, a bivši su mu supružnici nadjenuli ime prema književnom liku Tomu Sawyeru i američkom kantautoru Tomu Waitsu. Samo su bliski prijatelji poznatog para znali za njihov bračni krah. Oni koji su Rakana i Ivanu poznavali površnije, tvrdili su da su idealan par - on buntovan i boemskog duha, k tomu još glumački iznimno talentiran, a Ivana sjajna pjevačica koja je glumca ‘dovela u red’.

Bivši par upoznao se na daskama koje život znače dok je pripremao dugovječnu predstavu ‘Kauboji’ Teatra Exit. Rakan je poslije otkrio da mu je Ivana prvo otpjevala pjesmu, a potom ispričala vic, što ga je osvojilo. Ljubav su okrunili vjenčanjem u veljači 2011. godine. Rakan je za vjenčanog kuma odabrao glumca Bojana Navojca. - Svadba je bila iznad svih mojih očekivanja. Najljepši trenutak bio je kad se Ivana popela na pozornicu i samo meni otpjevala pjesmu. Činilo mi se kao da je vrijeme stalo. Svi su ostali ‘paf’! - opisao je jednom Rakan kako je doživio svadbu.

Da će svatko krenuti svojim putem, odlučili su nakon šest godina braka u kojem su dobili ono najdragocjenije - sina. A upravo se zbog Tome život Rakana Rushaidata promijenio nabolje. - Nema mi ništa ljepše nego kad se ujutro nakon buđenja gledamo i smijemo jedno drugome - rekao je član ansambla ZKM-a. Kad je 2012. pripremio hvaljenu monodramu ‘Ja, tata’, u intervjuu za Večernji list progovorio je o odrastanju i očinstvu. - Mnogo se toga u mom životu promijenilo u posljednjih godinu dana. Oženio sam se, postao tata, Ivana i ja podignuli smo kredit, kupili stan. Imao sam u životu svoje faze, radio razne budalaštine, ali bilo je vrijeme da se smirim, 34 su mi godine. Danas se, kad se sjetim svih ludorija, pitam što mi je sve to trebalo. Mislim da su korijeni toga u mom poslu, zbog raznih uloga stalno je postojala potreba za dramom. Prilično rano počeo sam se baviti kazalištem, još u sedmom razredu osnovne škole. Išao sam u srednju trgovačku, bilo mi je važno da što manje vremena provodim u školi i da se što više bavim onim što volim. U tu kategoriju ulazila je i gluma. Iskreno, bio sam grozan u pubertetu, vrlo naporan, temperamentan, stalno sam bio vani i izluđivao roditelje. Dovoljno sam se izdivljao do tridesete. Danas sam mnogo zadovoljniji, smireniji, uživam u svom djetetu -rekao je glumac.