Jučerašnji pad sustava Facebooka i Instagrama, zbog kojeg te društvene mreže satima nisu bile dostupne milijardama korisnika, ismijao je glumac Will Smith videom koji je objavio na Instagramu nakon što su mreže proradile.

Glumac se isprdao s 'ovisnošću' koja je poprimila globalne razmjere i pokazao kako ljudi reagiraju kad im se njihova 'doza droge' vrati. U kratkom videu vidimo ga kako pleše od sreće na sve četiri nakon što je otkrio da je Instagram ponovno proradio, a njegova sprdnja skupila je više od šest milijuna lajkova.

Podsjetimo, u srijedu oko pet sati poslijepodne korisnici društvenih mreža počeli su primjećivati da se nešto neobično događa, a onda i prijavljivati probleme s Facebookom i njegovim drugim velikim servisima poput Instagrama i WhatsAppa. Neki se nisu uopće mogli ulogirati, neki nisu mogli objavljivati sadržaj ili slati poruke... Radi se najdužem periodu nedostupnosti Facebooka u povijesti te društvene mreže, jer premda se u četvrtak situacija normalizirala, brojni korisnici u svijetu i dalje ne mogu koristiti Facebook.