Kako se opuštam? Pletem. To me jako umiruje - rekla je glumica Christina Hendricks, a ona je jedna od brojnih zvijezda zabavne industrije kojoj je pletenje jedan od omiljenijih hobija. U pauzama između snimanja Christinu se često može vidjeti kako se opušta upravo pletući. Baš kao i manekenka Cara Delevingne, glumice Julia Roberts, Amanda Seyfried, Daryl Hannah, Eva Longoria, Kristen Davis, Dakota Fanning (koja je neke od svojih uradaka darovala kolegama Ewanu McGregoru i Tomu Cruiseu) te mnogi drugi.

- U slobodno vrijeme pletem ili gledam televiziju. Najsretnija sam kada to mogu raditi istodobno, ali tada mi ispadne pokoja očica - rekla je glumica Sarah Jessica Parker. Njezin mlađi kolega Nicholas Hoult godinama se zabavljao pletenjem.

 - Jedno sam vrijeme bio opsjednut pletenjem - rekao je Britanac koji je prestao plesti nakon što je previše članova ekipe filma ‘Pobješnjeli Max: Divlja cesta’ od njega naručilo kape. Cijeli slobodan dan proveo je pletući, a nakon deset sati pletenja bez stanke, to mu više nije bilo zabavno. Plesti vole i Ryan Gosling te David Arquette, a to ga je naučila baka.

Glumica Catherine Zeta Jones članovima svoje obitelji jedne je godine darovala ponča koja je isplela u pauzama snimanja filma ‘Zorro’. To je omiljeni hobi i glumici Katherine Heigl koja piše blog posvećen pletenju i ima posebnu sobu samo za taj ‘posao’.