Kevin Spacey, bivša  zvijezda serije 'Kuća od karata', pojavio se u ponedjeljak na sudu zbog optužbi da je seksualno napao 18-godišnjaka kojeg je prethodno napio u kafiću u Nantucketu prije više od dvije godine. Nije se izjasnio o krivnji, a u sudskim dokumentima stoji kako se 59-godišnji glumac planira izjasniti da nije kriv,  pišu svjetski mediji. Podsjetimo, Kevin je prošloga mjeseca optužen za nedolično ponašanje i seksualni napad.

Nakon što pred sucem ništa nije rekao, naređeno mu je da ne stupa u kontakt sa žrtvom. Cijeli slučaj itekako je podigao prašinu u inače mirnom Nantucketu, otoku uz obalu Massachusettsa.  

Slavni glumac jedan je od brojnih muškaraca u svijetu poznatih optuženih za seksualno napastovanje, a lavina optužbi krenula je s onom prvom, protiv filmskog producenta Harveya Weinsteina 2017. godine.

Spacey se našao pod povećalom zakona kada ga je u listopadu 2017. glumac Anthony Rapp optužio da ga je pokušao zavesti 1986. kada je Rapp imao samo 14 godina. Spacey se tada ispričao za nedolično ponašanje, ali i izgubio brojne uloge i poslovne prilike.

Bude li osuđen, Spaceyu za incident koji se dogodio prije dvije godine, prijeti kazna od pet godina zatvora.