Osim što promovira najnoviji nastavak filma o Johnu Wicku ‘Chapter 3 - Para­bellum’, glumac Keanu Ree­ves ima još raz­loga za slavlje. Ukazano mu je priznanje za doprinos filmskoj indu­stri­ji. Kao mnoge zvijezde prije njega i on je ostavio otisak ruke u cementu ispred 'TCL Chinese Theatrea' u Hollywoodu.

Svečanoj ceremoniji prisu­stvovali su i 57-godišnji Laurence Fishburne, s kojim je glumio u trilogiji ‘Matrix’, te 52-godišnja Halle Berry s kojom ćemo ga gledati u najnovijem nastavku sage o plaćenom ubojici Johnu Wicku. Danas 54-godišnji Keanu prvu je filmsku ulogu dobio 1986. u hitu ‘Youngblood’, a javnost ga je zamijetila tek nakon što se pojavio u komediji ‘Bill i Ted’. Svjetsku slavu je stekao hitom 'Brzina' u kojem je glumio sa Sandrom Bullock.

Slava i bogatstvo koje je stekao karijerom zasjenile su dvije velike tragedije. U 1998. godini zaljubio se u glumicu Jennifer Syme, a već iduće godine njegova djevojka izgubila je njihovo dijete u osmom mjesecu trudnoće. Godinu i pol dana kasnije, Jennifer je poginula. Vraćala se drogirana s partya njihovog prijatelja, pjevača Marilyna Mansona i zabila se džipom u tri automobila.