Uživam glumiti uloge s američkim naglaskom jer mislim da sam mnogo zabavnija kao Amerikanka. Zbog britanskog naglaska djelujem puno ozbiljnije - rekla je 33-godišnja britanska glumica Janet Montgomery koju imamo priliku gledati u novoj seriji ‘Novi Amsterdam’ na kanalu Fox Life. 

Odrastajući u radničkoj obitelji u Bournemouthu u Engleskoj, Janet je već sa 13 godina počela konobariti kako bi financijski pomogla obitelji.

- Nisam mogla upisati neki prestižni fakultet i odmah slijediti svoje snove. Radila sam kao konobarica, ali uživala sam u tome. Voljela sam zarađivati i osjećati se korisno. Mislim da mi je zato danas nezamislivo biti bez posla - govori glumica koja se tri godine bavila baletom prije nego što je shvatila da je gluma ono što bi voljela raditi u životu.

Janet priznaje da je zbog tranzicije iz plesačice u glumicu naišla na poteškoće u pronalaženju agenta i posla, ali upravo joj je ples donio prvu veću ulogu u filmu ‘Crni labud’. Nakon serija kao što su ‘Svita’, ‘Merlin’, ‘Downton Abbey’, ‘Black Mirror’ i ‘Salem’, Janet se prvi put našla u ulozi liječnice. Te­meljen na pričama iz bolničkog centra Bellevue, najstarije javne bolnice u SAD-u osnovane još 1736., ‘Novi Am­sterdam’ prati novog ravnatelja i njegova nastojanja da unese malo poštovanja u bolnicu koja ima premalo osoblja, slabo je financirana i jako podcijenjena.

- Nisam bila sigurna trebam li prihvatiti ulogu u liječničkoj seriji. Nisam se mogla zamisliti u njoj. No pročitala sam scenarij i pomislila: “Ovo je najbolji scenarij serije koji sam ikada pročitala”. Počela sam gledati ‘Uvod u anatomiju’ i ‘Dr. Housea’, ali ‘Novi Amsterdam’ bih najprije usporedila s ‘Hitnom službom’. Jako je slična dinamika - objasnila je Janet koja glumi doktoricu Lauren Bloom.

Britanka će se uskoro suočiti s još jednom velikom ulogom. Naime, otkrila je da čeka prvo dijete s dečkom Joeom Foxom. 
- Drago nam je objaviti vijest da ćemo postati roditelji i iznimno se veselim idućem poglavlju života. Odu­vijek sam htjela postati majka, ali nisam mislila da ću biti sretnica koja će dobiti dijete s najboljim prijateljem - rekla je glumica.