Danas je jedna od najplaćenijih lica u Hollywoodu, a nema ni završenu srednju školu! Jennifer Lawrence utjelovila je mnoge likove u desecima filmova zbog kojih njezin bankovnui račun broji dosta nula. Također, kroz svoj rad stekla je veliko znanje i iskustvo, a ujedno i ostvarila svoj najveći san - da bude slavna glumica. Upravo zbog želje za profesionalnom glumom, Jennifer je odustala od srednje škole.

'Bilo mi je teško u školi. Nikad se nisam osjećala posebno pametno. Tehnički nemam maturu ni diplomu', priznala je glumica prilikom gostovanja u emisiji '60 minutes'. Iako nije pohađala srednju školu, Jennifer se nastavila samostalno orazovati kod kuće. Svjesna toga da joj je ta odluka mogla zapriječiti mnoge puteve u životu, 27-godišnjakinja ipak ne žali nad učinjenim potezom.

'Željela sam učiniti stvari na svoj način. Pronašla sam ono što želim i nisam dozvolila da se išta ispriječi na putu do tog cilja. Čak mi ni prijatelji, dugi niz godina, nisu bili važni koliko mi je značila karijera', objašnjava Lawrence koja na karijeri radi otkada je imala samo 14 godina. Da je posebna i talentirana dokazuje prva nominacija za prestižnu nagradu Oscar koju je doživjela već s 20 godina.