Glumica, scenaristica i redateljica Greta Gerwig, koja je bila nominirana za Oscara 2017. za njen film 'Lady Bird', priznala je da je trudna i da je rodila, a otac djeteta je njezin partner Noah Baumbach. 

Sretna vijest svakako, ali njene obožavatelje i javnost iznenadila je i zasmetala činjenica da je Greta skrivala trudnoću tako dugo, sve do trenutka kada je objavila datum djetetova rođenja. I to je napravila tek nakon što su u medijima krenula nagađanja da je u blaženom stanju, nakon što je par fotografiran kako zajednički guraju dječja kolica ulicama Manhattna.

Nagađa se da je imala važnijeg posla, jer je usporedo s trudnoćom radila na remakeu filma 'Little Woman', koji će biti u britanskim kinima krajem godine. Greta Gerwig peta je žena u povijesti koja je bila nominirana za Oscara za najboljeg redatelja. I inače je poznata kao osoba koja jako voli skrivati svoj privatan život, međutim, rijetko kojem celebrityu uspije poći za rukom skrivati trudnoću sve do nakon poroda. 

Gerwigova i Baumbach, koji je isto tako redatelj, upoznali su se i zaljubili radeći na filmu 'Greenberg' 2010. i otad su surađivali na nizu projekata.