Holivudska diva Jane Fonda, koja je zašla u 82. godinu života, i dalje izvrsno izgleda ponajviše zahvaljujući višedesetljetnim bavljenjem fitnesom i ljekovitom prehranom. No, unatoč zdravom životu nije mogla izbjeći baš sve zamke 'treće dobi'. U intervjuu za časopis 'Vouge' glumica je otkrila detalje svojih malignih bolesti.

'Ljubav prema sunčanju me je koštala. Tijekom jednog rutinskog pregleda liječnici su otkrili da imam karcinom kože. Tu bolest držim pod kontrolom već godinama, no sunca se moram jako paziti', ispričala je Jane za najnoviji 'Vouge'. 

Međutim, nije prošlo mnogo kada su glumici otkrili još ozbiljniju bolest. Prije tri godine su joj dijagnosticirali rak dojke, a liječnici pritom nisu bili nimalo optimistični, ponajviše zbog njezine dobi. Svjesna životne opasnosti, Jane se odlučila boriti. Podvrgnula se operaciji koja je uspješno izvedena. Unatoč iscrpljenosti, Jane je nedugo nakon zahvata smogla snage kako bi se pojavila na dodjeli nagrada 'Zlatni globus'. 

'Iz auta sam izišla u čudnoj bijeloj haljini s naborima. Naime, bila sam puna zavoja nakon obavljene mazektomije pa sam ih nekako morala prikriti odjećom', izjavila je glumica samo par dana nakon svečane ceremonije.

No, ni tu nije kraj zloćudnim bolestima. Samo dvije godine nakon operacije i rehabilitacije, rak se vratio. Ovoga puta joj je otkriven u usnoj šupljini. Pred njom je bila još jedna operacija iako svaki zahvat njezin organizam sve teže podnosi. 'I to je prošlo dobro iako osjećam da su mi kosti sve slabije. To pripisujem terapijama, ali i osteoporozi koju sam naslijedila od svog oca, a imao ju je i moj brat. Hrskavica nestaje, kost se oslanja na kost, i to jako boli. Ali živimo u vremenu kada se to može ublažiti', optimistična je Jane, koja i dalje ne želi odustati od svoje glumačke karijere kojoj je posvetila cijeli svoj život.