Za pjevača Matije Cveka vrlo je uspješna godina, a prije nego što nastavi glazbeni pohod, 24-godišnjak veseli se blagdanima koje će provesti uz svoje najmilije. Matija nam je otkrio po čemu će pamtiti proteklu, a čemu se nada u nadolazećoj 2019. godini.

Story: Kako izgledaju vaši blagdani?
Božić ima posebno mjesto u mom srcu, a nadolazeći blagdani zaista su prilika za druženje s najdražima. Kao i svi, volim se sastati s obitelji i prijateljima oko punog stola. Svakako ćemo posjetiti obitelj, ali i očuvati tradiciju kićenja bora na Badnjak. Zbog obveza ipak to nismo obavili prije.

Story: Kakvi su vam darovi najdraži? Koji ste najluđi dar dobili?
Glazbi se uvijek iznova veselim. Nema nekog najluđeg dara koji mogu istaknuti, ali dobar božićni jazz i soul album može mi izmamiti osmijeh na lice. Trenutačno uživam u božićnom albumu Johna Legenda ‘A Legendary Christmas’.



Story: Kako ćete dočekati Novu godinu?
Nadolazeću 2019. odlučio sam dočekati u toplini svog doma uz najdraže prijatelje. Imao sam poslovno iznimno naporno razdoblje pa bih volio početak nove 2019. dočekati uz hrpu osmijeha, dobru glazbu, prijateljsko okružje i, naravno, nešto crveno - za sreću.

Story: Po čemu ćete pamtiti 2018. godinu?
Protekla 2018. svakako je bila dosad najveća godina za mene. Odvažio sam se na autorski rad s pjesmama ‘Visine’ i ‘Pra­viš me ludim’. Publika je prepoznala obje pjesme, doživio sam predivne trenutke, a vjerujem da su i slušateljima obilježile godinu. Tu je i iskustvo rada na emisiji ‘A strana’ koje mi je donijelo bezbroj novih poznanstava s generacijom mladih glazbenika koji će, vjerujem, itekako stasati u godinama koje slijede.

Story: Koje su neke od vaših novogodišnjih odluka?
Nisam tip od suludih i neizvedivih želja pa ću pokušati biti realan i nastaviti započeto. Već u siječnju očekuju me snimanje nove pjesme i pisanje novih materijala. Nekako si priželjkujem u 2019. ostvariti svoju najveću želju, a to je moj prvi album. Zasad sve ide u tom smjeru pa se nadam da ćemo idućeg Božića moći pod borom naći moju prvu glazbenu kolekciju.