Dugogodišnja televizijska urednica i voditeljica Nevena Rendeli Vejzović objavila je svojim pratiteljima kako je bila žrtvom hakerskog napada. 

Nepoznati počinitelji pokušali su upasti u korisničke račune voditeljice koja u tim trenucima nije mogla odgovarati na poruke niti koristiti Instagram. Nevena je na Instagramu je napisala: 'Pišem ovo jer postoji velika mogućnost da se sve ponovi i kao upozorenje na što su ljudi sve spremni. Možda se nekome čini to kao bezveze, ali zamislite da vam netko upadne u stan, prerošta sve vaše fotografije i stvari, otuđi ih i zaprijeti da ih više nikad neće vratiti. Meni je ovo iskustvo krađe identiteta bilo još i gore. Nekima je Instagram i jedino sredstvo za rad, a hakeri to dobro znaju, zato OPREZ!

Zabrinuta za vlastitu privatnost te privatnost djece Nevena upozorava kako na internetu nitko nije siguran te da je važno poduzeti sve mjere, poput dvostruke verifikacije računa, kako ne bi i sami pratitelji ne bi postali žrtvom napada. 

Iako je voditeljica uspjela vratiti Instagram profil, influencerici i fotomodelu Lidiji Lešić, kojoj je jučer hakiran Instagram, još uvijek nisu uspjeli vratiti korisnički račun poznate društvene mreže.