Ljeto je omiljeno godišnje doba za nošenje laganih haljina raznih krojeva i uzoraka.  Jedna se osobito dopala našim modno osviještenim damama. Radi se o voluminoznoj haljini iz proljetne kolekcije australskog brenda Zimmermann. Ova kreacija boje slonovače prodaje se po cijeni od gotovo 11 tisuća kuna, a nose je čak tri poznate Hrvatice.

Branka Krstulović, 44-godišnja bivša miss Hrvatske, haljinu je odjenula u kombinaciji s jednostavnim sivim sandalama. Toaleta je svojim krojem izvrsno istaknula zavidnu figuru poznate manekenke. Strukirana je, a naizgled široki gornji dio upotpunjen je uskim ovratnikom. Široki rukavi su suženi od podlaktice prema dlanovima, a donji dio haljine je razigran i valovit.

S druge strane, Iva Radić, 42-godišnja modna urednica i bivša manekenka ovu je mini strukiranu haljinu neobičnog kroja iskombinirala s crnom torbicom i crnim sandalama, a nosila je i bijele naušnice. I ona je, poput Branke svezala kosu u rep kako bi se bolje istaknuo gornji dio haljine. Ivu često viđamo u raznim elegantnim izdanjima koja ističu njenu vitku liniju, a svoj je dobar stil još jednom potvrdila ovom nepogrešivom crno-bijelom kombinacijom.

Njihova nešto mlađa kolegica, modna blogerica, 26-godišnja Isabella Rakonić sličnu je haljinu odjenula prilikom odlaska u kazalište, a outfit je upotpunila trendi mladenačkom torbicom. Naime, Isabella nosi nešto jeftiniju inačicu omiljene haljine koja se može kupiti za 480 kuna. Radi se o brendu Fashion Nova koji ovu haljinu ima i u crnoj boji, a može se naručiti putem interneta. Ovaj je brend vrlo popularan među influencericama jer svojim krojevima često kopira mnogo skuplje kreacije, a nudi pristupačnije cijene.