Story radio
Početna Celebrity 13109 prikaza 13. siječnja 2019.

Hana nam je otkrila kako izgleda život s Gospodinom Savršenim

Dražen Kokorić.

Iako nije pobijedila u RTL-ovu showu ‘Gospodin Savršeni’, Hana Rodić osvojila je srce Gorana Jurenca, kao i simpatije brojnih fanova, a u iskrenom intervjuu otkrivamo tko je zapravo fatalna crnka, kako izgleda njihova veza te što planira u budućnosti

Od prvog reality showa na svijetu, kojim se smatra američka ‘Skrivena kamera’ iz 1948., a ne nizozemski ‘Big Brother’ iz 1999., dotad nepoznati ljudi postajali su zvijezde. No kako godine prolaze, reality formata sve je više i publika je postala zahtjevnija u odabiru miljenika. Snimajući prošlog tjedna na zagrebačkoj Maksimirskoj cesti 21-godišnju Hanu Rodić, lako se dalo shvatiti da je upravo natjecateljica RTL-ova showa ‘Gospodin Savršeni’ najveća ili jedina reality zvijezda koja je u Hrvatskoj obilježila 2018. godinu. Automobili su se zaustavljali, prozorska stakla spuštala, dovikivali su joj: “Hana, anđele!” Kamo god smo krenuli, netko joj je prišao, prepoznao je, pozdravio, zatražio zajedničku fotografiju. Zagrep­čanka koja se u showu borila za naklonost Gorana Jurenca nije pobijedila. Drugu je finalisticu hrvatski Gospo­din Savršeni odabrao za djevojku, ali nakon svršetka snimanja Goran se predomislio i danas je u vezi s Hanom. Osim ljubavi, Hana je osvojila i internetsku publiku pa je takoreći preko noći od obične korisnice Instagrama postala prava influencerica čije pustolovine prati više od 50 tisuća sljedbenika.

 | Author: Dražen Kokorić Dražen Kokorić.

Story: Od svih reality formata na tržištu, zašto baš ‘Gospodin Savršeni’?
U posljednje tri godine pozivali su me u nekoliko showova, ali ni u jednom se nisam vidjela. Znala sam za show ‘The Bachelor’, gledala sam američku i australsku inačicu te sam se mogla zamisliti u njemu pa sam se prijavila na nagovor prijatelja. 


Story: Cilj je bio pronaći ljubav ili doživjeti nešto novo?
Ušla sam u show više kako bih upoznala sebe. Što se tiče ljubavi, sumnjala sam. Javnost je doznala tko je Gospodin Savršeni kada su prijave bile zatvorene. Nitko se valjda ne dolazi zaljubiti naslijepo, ali postojala je otvorena mogućnost za ljubav. Došla sam zbog izazova, a ljubav se dogodila.


Story: Kako je bilo živjeti sa 18 žena?
Nikad nisam bila u takvoj situaciji i to mi je najteže palo. Ne slažem se baš sa ženama, a tamo ih je bilo mnogo na jednome mjestu i različitih karaktera. Nije se moglo nikamo pobjeći. Najčešće bih otišla na bazen. Bila je to prilika da svi pokažemo pravo lice. Ja sam ista ušla i izišla i to mi nitko ne može poreći. To sam ja. Nije mi pala nijedna maska jer nijedne nije ni bilo. 


Story: Ali pala je šminka, i leće u boji ste skinuli i pokazali oči...
Htjela sam svima koji me prozivaju pokazati da nisam iskompleksirana zbog make upa i plavih leća. To nisu kompleksi, to je ulaganje u sebe i svoj izgled na način na koji ti se sviđa. 

 | Author: Dražen Kokorić Dražen Kokorić.


Story: Istina, da ste iskompleksirani, vjerojatno ne biste Goranu dali drugu priliku nakon javnog odbijanja - kad u finalnoj ceremoniji niste dobili ružu, nego vam je još vratio kutijicu za prsten koju ste mu darovali.
U prvi trenutak htjela sam mu reći da je zadrži. Poklon se ne vraća. To mu je bio minus. Ali to je bila kutijica s brojem prstena. Kutijicu je vratio praznu, broj je zadržao. 


Story: Nakon svršetka snimanja showa Goran je vas kontaktirao, iako je u prvom finalu izabrao Ivu Runjanin?
Nije me to poljuljalo. Muškarac koji nije siguran u svoju odluku neće se javljati drugoj ženi. Brzo je shvatio da Iva i on nemaju budućnost. Javio mi se i zamolio me da mu ništa ne zamjerim. Počeli smo razgovarati i shvatili da si tijekom showa mnogo toga nismo rekli. Odlučili smo se naći. Nakon tog izlaska počeli smo se češće viđati i tako je počela naša priča. 


Story: Zašto kažete da vam je draži Goran iza nego ispred kamera? 
Previše se trudio biti savršen pred kamerama. Format se u originalu zove ‘Neženja’, a kako hrvatska inačica nosi naziv ‘Gospodin Savršeni’, osjetio je imperativ pokušati biti takav, shvatio je to previše doslovno. U showu me držala ta druga Goranova strana koju bih malo otkrivala kad bi se kamere ugasile. Baš zbog te njegove strane odlučila sam mu dati drugu priliku.

 | Author: Dražen Kokorić Dražen Kokorić.


Story: Kandidatkinje u showu osudile su vas da ne tražite ljubav, nego trofej i da ste zato ganjali pobjedu. 
Eto, finale nisam osvojila. Morala sam čekati veliko finale. Da sam tražila samo trofej, Goran i ja danas ne bismo bili u vezi. 


Story: Danas imate trofej ili ljubav?
Danas imam ljubav.


Story: Što to Goran ima, a drugi nisu imali?
U svakom muškarcu možeš naći neku kvalitetu, a Goran ih ima više i sve su one koje ja tražim. Humor, pažljivost, ali i odlučnost da me prekine kad to treba učiniti - taj dio njega niste upoznali u showu.


Story: Kako izgleda vaša veza?
Živimo zajedno u unajmljenom stanu u Zagrebu, osim kad on povremeno odlazi u Njemačku zbog posla. 


Story: Prvi put živite s dečkom?
Ne. Moja prva veza trajala je dvije godine, taj mladić i ja živjeli smo zajedno. Ne volim kratke odnose. No nismo bili jedno za drugo i kad smo to shvatili, razišli smo se. 

 | Author: Dražen Kokorić Dražen Kokorić.


Story: Jeste li Goran i vi jedno za drugo?
Dosta se dobro slažemo. Često jedemo vani jer ne želimo gubiti vrijeme, svaki dan pokušavamo što više toga napraviti zajedno. Izlazimo u kino, volimo šetati, upoznala sam ga s nekim prijateljima, on mene sa svojima koji žive u Zagrebu. Kad ja kuham kod kuće, on opere posuđe. Zavalimo se na kauč, upalimo Netflix... Lako rasporedimo sve zadatke. 


Story: Što ste mu dosad fino skuhali?
Za Božić, koji smo proveli zajedno, pripremila sam sarmu. Morat ćete njega pitati je li bio zadovoljan. Od 15. godine sam samostalna, moji su radili pa sam obavljala kućanske poslove. Sa 18 godina počela sam živjeti s dečkom i tada su mi sve te vještine koristile. Kuham, čistim, perem i peglam, ali nisam to željela otkriti u ‘Gospodinu Savršenom’. Muškarac koji traži ljubav ne traži spremačicu. Traži ženu. Nisam htjela pokazati sve svoje adute pred kamerama, niti ostaviti dojam da sam očajna udavača.


Story: Goran je pasionirani sportaš rekreativac. Pritišće li vas da zajedno trenirate?
Joj, da. Tu se malo razilazimo u mišljenjima. Nisam sportski tip, a on bi želio da jesam. Napravi mi plan treninga i prehrane za taj dan, a ja odmah predložim da odemo u kino. Zasad to uspješno izbjegavam, ali s obzirom na to da će uskoro pokrenuti stranicu o vježbanju, ne gine mi uloga modela na kojem će učiti ispravno izvođenje vježbi i pokazati put do savršenog tijela. Eto, Goran će me isklesati, sad je u ulozi Michelangela. 


Story: Tijekom gotovo dva mjeseca iskusili ste vezu na daljinu, kako vam se sviđa?
Ima prednosti i mane. Pozitivno je što se više poželimo jedno drugoga, strast je snažnija. Kad se posvađamo, odmah to rješavamo jer znamo da će za nekoliko dana on na put pa nema smisla bacati vrijeme na durenje. Oboje znamo inicirati pomirenje, ovisno o situaciji. Drago nam je što imamo otvoren odnos jer znamo da u vezi bez svađa netko mora lagati. Ne postoji savršena veza. Rekla bih da je naša jako dobra, ali postoje i rasprave, a sve je to dio upoznavanja. 


Story: Goranov je dom u Berlinu, a vaš u Zagrebu, gdje zajedno i živite...
Razgovarali smo o mogućnosti da se jednom preselimo u toplije krajeve. Samo neka se govori engleski jezik jer njime vladam još od vrtića. Učila sam japanski jezik, no da bih ga upisala, morala sam prvo položiti engleski jer je sva gramatika bila na engleskome.  


Story: Otkud ljubav prema japanskoj kulturi i jeziku? 
Privukla me njihova povijest i htjela sam naučiti jezik koji ne zna svatko, a japanski mi je imao potreban čar. Počelo je glazbom pa sam slušala japanski rock i nosila emo frizuru. To je trajalo do moje 15. godine, kad sam ušla u svijet modelinga. Svi polaznici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna vole izražavati umjetničku stranu kako bi društvu pokazali da su drukčiji. Čovjek sve treba proći u životu. Imala sam razne faze, ali u neku ruku zapravo jesam Barbie - volim šminku i finu odjeću. 


Story: Dolazite iz zlatarske obitelji. Koliko je taj svijet utjecao na vas?
Nisu moji toliko utjecali na mene. Tata je uvijek bio otvoren, liberalan, moderan Janjevac. Imam sestru i polubrata. Ja sam na tatu i vjerojatno mi je zato dopustio da se preselim dečku sa 18 godina, iako mu to nije bilo po volji, kako bih se sama uvjerila u ispravnost svake odluke. Zahvalna sam mu na tome. Da mi je zabranio, ne bih imala životno iskustvo koje mi je tada trebalo i ne bih štošta naučila, a vjerojatno bih i danas njega krivila da su stvari otišle nizbrdo zbog njegove zabrane. Kad sam kod kuće rekla da ću sudjelovati u showu ‘Savršeni’, nisu mi vjerovali, mislili su da se šalim jer sam dotadašnje ponude odbila. Tata je samo rekao da ga ne osramotim. Moji su zadovoljni mojim nastupom. Kad sam Goranu dala drugu priliku nakon showa, samo sam njima to odmah povjerila. Prijatelji su doznali s televizije. 


Story: Upoznali ste Goranovu majku i rodbinu, ali vi njega još niste predstavili svojima?
Ne želim ni obitelji ni Goranu stvarati pritisak kao što sam ga ja imala, i to pred kamerama. Ne bih olako ocu dovela svog dečka, morat će se Goran još potruditi da upozna obitelj Rodić. Meni nije bilo lako. Prešutjela sam neke komentare jer malo su me pekli na ražnju. Poslije su me lijepo prihvatili i Gora­nova majka i njegove rođakinje. Na videopoziv iz Berlina uvijek se javi u društvu neke od njih. 


Story: Koliko je na vaše rano sazrijevanje utjecalo to što ste dijete razvedenih roditelja? 
Moji su se razveli kad sam imala 15 godina. Podržala sam njihovu odluku jer parovi ne trebaju samo zbog djece ostajati zajedno. To djeca osjete. Nije to bilo bajkovito razdoblje, ali počeo se život slagati i sve me to formiralo u osobu kakva sam danas. Mnogi moji vršnjaci ili žive na grbači roditelja ili su vječni studenti, a ja sam rano počela razvijati percepciju budućnosti i počela se brinuti o sebi. 

 | Author: Dražen Kokorić Dražen Kokorić.
Story: Dolazite iz dobrostojeće obitelji, mogli ste se i vi ‘okoristiti’ još koju godinu.
Možda se tata nije slagao s odlukom da radim, ali znao je da sam zbog škole cijeli dan u centru grada i da mi treba veći džeparac pa je uz njegov nadzor dopustio da počnem povremeno raditi kao hostesa. Djeca su jako zločesta, pogotovo kad si u krugu onih iz dobrih obitelji, a u mojoj srednjoj školi većina ih je bila takva. Zarađivala sam i modelingom, nosila sam revije, glumila u spotovima... Tata mi nije osigurao vozački ispit, auto, stan, ali bio je uz mene i za mene u mnogim drugim stvarima koje su vrednije od ičega materijalnoga. Znao je da sam sposobna, pustio me da se snalazim. Rekla sam mu da neću na faks jer ga završavaju uporni, a ne pametni. Prijavila sam se na glumu, ali nisam izišla na prijamni ispit zbog privatnih razloga. Možda samo tada nije bio pravi trenutak...


Story: Mislite li da ste postali najjača reality influencerica zbog ljepote, autentičnosti ili nečeg trećeg?
Ljepota prodaje, ali ne bih rekla da je to razlog jer nisam bila jedina lijepa cura u showu. Presudan je karakter. Nisam lagala, bila sam  iskrena. Mnoge je gledatelje kupilo to što se nisam promijenila od prve do zadnje epizode. 


Story: Trenutačno radite kao vizažistica. Je li vam eksponiranje donijelo više posla?
Samouka sam vizažistica. Jednom sam se prije revije ponudila za volontiranje kao šminkerica. Učila sam uz YouTube. U srednjoj sam mnogo crtala i spontano sam nastavila oslikavati lica. Čini se lako, ali nije. Godinama sam radila kao promotorica u noćnim klubovima, ali zasitila sam se tog posla ma koliko je u marketinškom dijelu tražio i kreativnu stranu. Pokrenula sam svoju stranicu za make up, a u prvom videu gostovat će Goran, snimamo idući tjedan kad se vrati u Zagreb. Neću snimati beauty tutorijale jer ih je već previše na YouTubeu. Bit će naglasak na mom karakteru. Na RTL Playu već je prikazana ‘Hana make up queen’, a raduju me snimanja sljedećih epizoda. Klijente dobivam najviše usmenom preporukom, a zadovoljna mušterija najbolji je marketinški kanal. 


Story: Počeli ste raditi sa 15 nakon što ste si postavili plan za budućnost. Prema kojem cilju idete?
Sve su ovo stepenice do cilja. Ne želim se zaletjeti, idem korak po korak. Vratila sam se šminkanju, otvorila profil na Instagramu, emisija je tu. Voljela bih se okušati u glumi, a možda i u voditeljstvu. Karijera mi je trenutačno na prvome mjestu, ali ljubav me još više motivira u ostvarenju ciljeva. Osim što uživamo u vezi, Goran i ja surađivat ćemo i poslovno, imamo puno zajedničkih planova. 

 | Author: Dražen Kokorić Dražen Kokorić.
Story: A privatni planovi?
Živimo zajedno i mislim da je to dobar korak za nas. Želim biti lijepa i mlada majka, ali to je i žena sa 33 godina. Prije toga moramo se dobro upoznati i nauživati jedno u drugome, a ne srljati u brak. Postojala je ideja da novu godinu dočekamo u Kraljevini Tajland, ali pomrsili su se planovi. Postoji mnogo želja, putovat ćemo, ima vremena, zasad je dovoljno da što više vremena provodimo zajedno.


Story: Koliko tetovaža imate na tijelu?
Jednu, a još četiri su u planu. Ispod ključne kosti imam natpis na arapskom jeziku koji me svaki dan u ogledalu podsjeti na jako važnu poruku. Samo najbliži znaju značenje, Goranu sam ga tek nekidan otkrila. I ostale će tetovaže imati poruku, ili doslovnu ili metaforičku.


Story: Što je istina, a što laž u pričama o vašim plastičnim operacijama?
Samo sam jednom stavila hijaluronski filer u gornju usnu koji traje šest mjeseci. Nisam ga imala u showu, niti ga imam sada. Stavila ga je tada Kylie Jenner pa sam htjela i ja. Nitko nije skužio, ni najbolja prijateljica ni tata, dok im nisam rekla. Leće nosim zbog arapskog make upa, izraženog i jačeg, da bude upečatljivije od mojih toplih zelenosmeđih očiju. Spominju se i jagodice, ali ništa od toga nisam korigirala.  


Story: Što mora imati idealan frajer?
Turski glumac Burak Özçivit izgleda poput pravog muškarca, ali nikad se u ljubavi nisam time povodila. Vanjština će me privući, ali samo me osobnost i kvalitete mogu zadržati. Usporedim li prijašnje ljubavi, fizički su različiti, ali svi su imali istančan smisao za humor. 

 | Author: Dražen Kokorić Dražen Kokorić.


Story: Biste li prešli preko preljuba u vezi?
Nikad ne bih prešla preko preljuba i nikad nisam. Ne bih se ni osvetila istom mjerom jer bi to značilo da sam isti ološ kao i on. Ponesem se kao kraljica i povučem se, a u sebi mu poručim: “Ti, srećo, idi svojim putem. Ja ću sebe graditi kao osobu i meni će biti dobro, a ti ćeš shvatiti što si izgubio.”

Komentari