Vojvoda od Sussexa i novopečeni otac, princ Harry u četvrtak ujutro nakratko je napustio suprugu Meghan Markle i tri dana starog sinčića Archieja. Kako prenosi magazin Time, princ je otputovao u nizozemski grad Den Haag kako bi svojom prisutnošću podržao vojne invalide i veterane u atletskim natjecanjima paraolimpijskog tipa. Harryju je upravo ova vrsta dobrotvornog rada iznimno prirasla srcu, a najavio je i organizaciju susreta pod imenom Invictus Games, koje se trebaju održati u Nizozemskoj ovog ljeta.

Prilikom posjeta, organizacija mu je poklonila jaknu s natpismo 'I am Daddy', u prijevodu 'ja sam tata', a ova simpatična i topla gesta dirnula je princa. Put u Den Haag bio je u prinčevom rasporedu zapisan za srijedu, no s obzirom na činjenicu da je dobio sina, u srijedu su ipak održali službeno predstavljanje malenog Archieja Harrisona Mountbatten-Windsora.

Podsjetimo, vojvotkinja Meghan Markle rodila je dječaka u ranojutarnjim satima u ponedjeljak, 6. svibnja, a 34-godišnji Harry tom je prilikom izjavio kako je svjedočiti rođenju svoga djeteta bilo 'najnevjerojatnije iskustvo koje je ikada mogao zamisliti'.