Višemjesečno zanimanje medija i javnosti za privatni život princa Harryja i ostatka kraljevske obitelji ne jenjava. Svakim danom otkrivaju se nove informacije o obitelji, pa je tako isplivala i dosad nepoznata tajna koju je prvi u javnosti otkrio princ Harry. Naime, njegov brat William ima poseban nadimak za svoju suprugu, vojvotkinju Kate. 

Ta je informacija izašla u javnost tek nedavno, kada je objavljena nova knjiga o Harryju, autorice Katie Nicholl, službene kraljevske biografkinje. Knjiga 'Harry: Life, Loss and Love' između ostalog, opisuje trenutak kada je Harry navodno čuo starijeg brata kako 'guguće' tadašnjoj djevojci Kate preko telefona i prema svojim riječima 'umro od smijeha'. 

Šaljivu je priču podijelio s uzvanicima još 2011. godine princ Harry za vrijeme svog govora na bratovoj svadbi, gdje je bio kum. Naime, za vrijeme svog govora u kojem je čestitao mladencima, Harry je otkrio kako William svoju suprugu odmilja zove 'Babykins', a prema onome što je tom prilikom ispričao, upravo je trenutak kada je brata čuo da Kate oslovljava tim nadimkom bio presudan za njegovo shvaćanje ozbiljnosti i snage tog odnosa. 

Prema knjizi, Harry je, na oduševljenje svih prisutnih, čak i imitirao način Williamovog govora u spornom razgovoru, prema tradiciji sramoteći mladoženju u svom svadbenom obraćanju gostima. Magazin Express prenio je kako je Harry tom prilikom ispričao i kako je do tog trenutka mislio kako William 'nema ni R od romantike u sebi'.