Kako se drugačije oprostiti od glazbene legende nego pjesmom? To najbolje znaju njegovi prijatelji i suradnici koji su ovih dana sa cijelom hrvatskom pjevali Oliverove bezvremenske stihove. U svakom kutku hrvatske mogla se čuti Oliverova pjesma, a u Oliverovoj rodnoj Veloj Luci, bilo je najemotivnije. Tamo su se prilikom ispraćaja Olivera na njegov vječni počinak, na mjesnom groblju svetog Roka okupili brojni poznati koji su došli uputiti posljednje zbogom ovom velikom umjetniku.

Među njima je bio i violončelist Stjepan Hauser, član dueta 2Cellos koji je na svom instrumentu, na početku ceremonije zasvirao Oliverov evergreen, baladu 'Galeb i ja' i tako, na sebi svojstven način odao počast svome prijatelju. Prije samog pogreba, Stjepan se pripremao za nastup u vrtu na otoku Korčuli, a isječak pjesme uprizorila je novinarka Fani Stipković koja je s pratiteljima na svom Instagramu podijelila ovaj dirljivi trenutak. 'Zauvik s nama', napisala je Fani u opisu videa koji je u kratkom vremenu prikupio velik broj lajkova i komentara.


Inače, Stjepan i Oliver bili su bliski prijatelji, a to je pokazao i sam Hauser kada je početkom tjedna s pratiteljima dijelio fotografije i snimke zajedničkih trenutaka. 'Otišao je onaj najveći... Legenda kakve više nikad neće biti... Otišao si prijatelju moj, ali kao da nisi jer tvoj glas, tvoja pisma zauvijek će ostat utkana u našim srcima, slušat će te i moja djeca, moji unuci, i njihova djeca... počivaj u miru, ostavio si Trag u Beskraju', riječi su kojima se Hauser na svom Instagramu oprostio od Olivera. 

A post shared by HAUSER (@hausercello) on