Iako se toliko puta našla pred objektivom fotoaparata da je nemoguće to izbrojati, samo je jedanput osjetila neopisivo uzbuđenje i tremu. I to na dan vjenčanja. Jedan od naših najuspješnijih modela Helena Šopar prošle se subote udala za dugogodišnjeg dečka Vjekoslava Zadru, a romantična i emotivna ceremonija s koje donosimo ekskluzivne fotografije upriličena je u dominikanskom samostanu u Bolu. Iako je Helena rodom iz Novalje na Pagu, ne čudi što je par odabrao Brač kao lokaciju na kojoj će se održati jedan od najvažnijih trenutaka u njihovu životu jer Vjeko ondje ima kući i ondje provode svaki ljetni odmor. Mladenci su zajedno u oldtajmeru stigli pred crkvu, no u nju je posljednja ušla prelijepa mladenka. 

Nakon što su se uzvanici, među kojima su bili i njihovi članovi obitelji te bliski prijatelji, smjestili, Helena je do oltara došetala s ocem Gorkim pod rukom. Odjenula je prekrasnu, raskošnu vjenčanicu koju je sama kreirala ukrašenu paškom čipkom - motivom koji se proteže brojnim kreacijama brenda Sopar, koji je 2015. pokrenula s mlađom sestrom Tamarom Šopar Rebić, a u kratko je vrijeme postao omiljen među domaćim ljubiteljicama mode. Kosu je skupila u nježnu punđu, a na licu je imala samo minimalno šminke. Važnu ulogu kume Helena je povjerila čak dvjema dugogodišnjim prijateljicama - Moniki Mikac i Dubravki Terzić Bašljan - s kojima je prije nekoliko tjedana proslavila i djevojačku večer u Londonu. Naime, upravo je britanska prijestolnica već četiri godine Helenin dom. Onamo se zbog ljubavi prema investicijskom menadžeru, koji godinama živi i radi u Londonu, preselila iz New Yorka, gdje je izgradila uspješnu modnu karijeru. 

- Devet sam godina provela u New Yorku, a posljednje dvije živim u Lon-donu. U početku mi je New York nedostajao jer su mi ondje prijatelji, praktički sam ondje odrasla. Sa 19 godina napustila sam Hrvatsku i ljudi koje sam ondje upoznala također su mi postali obitelj. Oni su mi najviše nedostajali nakon što sam se vratila u Europu pa zato često odem u Ameriku, posjetim ih, oni dođu u London. I ovdje sam stvorila prijateljstva. A kod Engleske je odlično i to što sam blizu doma. Kada sam živjela u New Yorku, kući bih išla jedino za Božić, Uskrs i ljeti, a sada odem i na jedan dan. Let traje dva sata pa sve što moram obaviti, obavim brzo. A i London je nekako mirniji. No ne bih imala ništa protiv toga da Vjeko i ja odemo ponovno živjeti u New York - rekla je jednom prilikom u razgovoru za Storybook. 

U New Yorku ju je uspješni Zagrepčanin prije godinu dana i zaprosio, a kad smo je upitali planiraju li se jednog dana ipak vratiti u Hrvatsku, rekla nam je: 

- Ne znam, mislim da se nikad neću nekamo vratiti. Ili nekamo ići. Nadam se da ću u životu uvijek moći biti na nekoliko lokacija. Naravno, dok ne budemo imali djecu koja idu u školu pa ćemo morati izabrati neko mjesto. Ali za sada nas vidim nekoliko mjeseci u jednom, pa onda u drugom gradu. Zapravo, voljela bih kombinirati otok i grad. Volim oboje. Obožavam biti na otoku, kao i u gradu. Kada sam na otoku dva tjedna, nedostaju mi buka, London, New York i jedva čekam vratiti se. I obrnuto. Bilo bi idealno kada bismo mogli biti na jednom i na drugome mjestu.