Slavnoj Kolumbijki Sofíji Vergari priroda je podarila tijelo u obliku pješčanog sata, koje voli isticati odabirom pripijenih haljina i uskih modela traperica. Iako joj mnogo žena zavidi na besprijekornoj lini, 47-godišnja glumica priznala je da je velika obožavateljica slatkih zalogaja, pa mora uložiti dodatan napor kako bi održala ženstvenu figuru. U borbi protiv suvišnih kilograma, najveći saveznik joj je brzo hodanje. 

Story: Nikada niste skrivali da ste ovisnica o slatkišima. Ipak, to vam se uopće ne odražava na tijelu. U čemu je tajna?
‘Bez muke nema kolača’, to je moj moto od djetinjstva kad mi je baka to neprestano ponavljala. Iako nisam pobornica treninga koji u potpunosti iscrpljuju tijelo, ponekad u teretani odradim nekoliko vježbi većeg intenziteta, a svaku od njih iz­vodim u intervalima od 20 sekundi rada i deset sekundi odmora. No najdraže mi je brzo hodanje.

Story: Koje su sve prednosti brzog hodanja?
Brzo hodanje odličan je način rekrea­cije i najprirodnija čovjekova kretnja koju smo gotovo zaboravili. Pročitala sam negdje da prosječan čovjek napravi dnevno pet tisuća koraka, a trebao bi barem dvostruko više. Za­dala sam si cilj da svaki dan napravim više od 12 tisuća koraka.

Story: Uspijeva li vam?
O, da. Rekreativno hodanje ne zahtijeva toliko odricanja, sigurno je za kosti i mišiće, ima puno manje ozljeda nego u trčanju, koje inače prezirem, te je primjereno svakoj životnoj dobi. Po­nekad hodam i nekoliko sati.

Story: Kako se pripremate za brzo hodanje?
Nema komplicirane i dugotrajne pripreme. Malo se razgibam, popijem šalicu kolumbijske kave koju obožavam  i koju pijem dvaput na dan. Nakon toga preodjenem se u udobnu opremu, kvalitetne tenisice i spremna sam. 

Story: Osim brzog hodanja, imate li još hobija?
Zvučat će čudno, ali suprug Joe Manganiello i ja volimo se gledati u ogledalo u slobodno vrijeme. Volimo reći da nam je to najdraži hobi. Kada smo zajedno, ne gledamo televiziju, jednostavno gledamo u sebe. Iako će vam ovo zvučati suludo, pokušajte. Spoznat ćete nove stvari o sebi i naučiti voljeti svoje tijelo.