Dok se sve druge holivudske glumice utrkuju koja će izgledati mršavije, Rebel Wilson na početku karijere namjerno se udebljala kako bi dobila što više uloga. Svatko tko je radio s njom kaže da je jedna od najneobičnijih žena koje su upoznali te da je teško točno opisati kompleksan mentalni sklop ove 39-godišnjakinje koja je najsvježiji ženski glas izišao iz Hollywooda posljednjih godina. Odnedavno je možemo gledati u Netflixo­voj romantičnoj komediji ‘Isn’t It Romantic’, a u kina je došla komedija ‘Prevarantice’ u kojoj je utjelovila Penny Rust.

Story: U filmu ‘Prevarantice’ igrate s Anne Hathaway. O kakvom je filmu riječ?

Film je remake komedije ‘Dirty Rotten Scoundrels’ iz 1988., a Anne i ja utjelovile smo prevarantice koje se financiraju varanjem bogatih muškaraca. Njih se dvije natječu koja će bolje prevariti svoju žrtvu i moram reći da je snimanje filma bilo jako zabavno. Bilo je toliko trenutaka u kojima je cijela glumačka ekipa doslovno puzala po podu od smijeha. Trbušni mišići su mi se počeli nazirati od smijeha. 

Story: Kako vam je bilo raditi s Anne Hathaway? Jeste li kliknule?

Bolje da pitate nju kako je njoj bilo raditi sa mnom. Mislim da sam je na početku živcirala jer čim smo se upoznale na jednoj dodjeli nagrada prije nekoliko godina, molila sam je za selfie. Bila je tako draga, pristojna i strpljiva. Na setu smo kliknule već u prvoj milistotinki. Obožavam je i polaskana sam što smo surađivale. Mislim da ćemo ostati super prijateljice.   

Story: Na Netflixu se prikazuje film ‘Isn’t It Romantic’ u kojem glumite s Liamom Hemsworthom i Priyankom Choprom. Jeste li očekivali tako pozitivne reakcije publike?

Zar može biti drukčije u filmu u kojem glume ljepotan Hemsworth i divna Priyanka? Stalno dobivam poruke na društvenim mrežama da je film odličan. Volim dobiti povratnu informaciju gledatelja. Šapnut ću vam samo da sam se malo zaljubila u Liama. 

Story: Jednom ste priznali da ste se na početku karijere udebljali kako biste lakše dobili uloge. Kako ste došli na tu ideju?

U svom prvom filmu igrala sam uz glumicu koja je bila deblja od mene. Pomislila sam kako ta djevojka dobiva više pozornosti i nasmijava publiku više od mene. U čemu je stvar? Nije bila talentiranija od mene. Pomislila sam kako bi to moglo biti zato što je deblja od mene. Zapitala sam se kako bih mogla početi više nasmijavati ljude i odjednom sam bila deblja i bavila se komedijom. U samo šest mjeseci doživjela sam potpunu transformaciju. Svoju debljinu vidim kao prednost, iako je većina žena vidi kao manu. Moji su aduti mozak, srce i ljepota koja dolazi iznutra. Osjećam se doista sretno u svom tijelu.

Story: No glumački svijet je okrutan. Jeste li ikada doživjeli neugodno iskustvo, verbalno ili fizičko nasilje? 

O, da! Jedan slavni glumac na visokoj poziciji tražio je da odem s njim u sobu. Nakon toga me nekoliko puta pitao hoću li gurnuti prst u njegovu guzu. Za to vrijeme njegovi prijatelji glasno su se smijali i pokušavali snimiti cijelu situaciju mobitelom. Odbila sam ga i izišla iz prostorije. Nakon toga nazvala sam menadžera i odvjetnika te im se požalila. Oni su kontaktirali studio pa sam se osigurala da sljedeći put kad se takvo što dogodi mogu napustiti projekt.

Story: To je bila jedina neugodna situacija koju ste doživjeli u Hollywoodu?

Ne. Prije nekoliko godina poznati filmski redatelj pozvao me u hotelsku sobu. Mislila sam da ćemo razgovarati o filmu. Srećom, nije bilo fizičkog kontakta jer ga je nazvala supruga i počela vikati na njega te ga optuživati da spava s glumicama. Bila je toliko glasna da sam sve razumjela i brzo pobjegla iz sobe. Uspjela sam  po­­bjeći oba puta, ali svjesna sam da nisu svi te sreće. Tužno je čuti koliko se često događa seksualno zlostavljanje. Znam da moja priča nije strašna kao one drugih muškaraca i žena, ali ako ste ikad doživjeli nešto slično, znajte da vas razumijem. Sretna sam što sam odrasla u okolini koja je podržavala žene, što sam išla u školu za djevojčice te na tečajeve samoobrane.

Story: Posljednjih godina dobili ste brojna priznanja i nagrade. Koliko vam to znači?

Uživam u nominacijama i nagradama jer sam u životu osvojila samo potvrdu o sudjelovanju u dobrotvornom hodanju u školi. Naravno da mi laska, zbog tih nagrada više ne čamim na podu toaleta.

Story: Da niste glumica, čime biste se bavili?

Bila bih profesionalna tenisačica. Zamislite meč između Serene Williams i mene. Sigurna sam da bi moja malenkost pobijedila. Serena bi imala šansu samo ako bi mi amputirali nogu. Diplomirala sam pravo na Sveučilištu South Wales. Mnogi misle da sam glupa, ali to nije istina jer sam završila fakultet koji je kao australski Harvard pa bih možda bila pravnica ako bi me već nešto spriječilo u sportskoj karijeri. 

Story: Ne govorite mnogo o ljubavnom životu. Jeste li zaljubljeni?

Slobodna sam da slobodnija ne mogu biti. Iskreno, još tražim pravu osobu, ali nekako mi se čini da takvih baš i nema u Los Angelesu. Vrlo sam samostalna i većinu života bila sam solo. Viđam ljude koji strahovito ovise o drugima i mislim da tako propuštaju brojne životne prilike. Smatram da je dobro solirati jer tako radim što god želim. Moja majka žrtvovala je svoj život kako bi se posvetila nama djeci, ohrabrivala nas je da idemo naprijed, pratimo svoje snove i živimo svoj život. Pravi dečko doći će u pravom trenutku. Ako se to i ne dogodi, bit ću dobro. 

Story: Što radite u slobodno vrijeme?

Jedem. Slaba sam na sladolede i deserte, bilo da sam sretna ili tužna. Kad imam nevjerojatno uspješan dan, želim to proslaviti i nagraditi se hranom. Ako sam imala stresan dan, hrana mi je najbolja utjeha. Neki dan kupila sam smiješan džemper s natpisom “Hrana je moj jedini prijatelj”, baš je simpatičan. Vjerojatno mislite da jedem kad me obuzmu emocije ili sam pod stresom. Ne drogiram se, ne pijem, hrana je moj jedini porok. Nikad ne bih htjela potpuno odustati od hrane.