Trenutačno jedan od najpopularnijih sportskih novinara i urednika u zemlji, Marko Šapit, imao je plodonosno ljeto. Nakon što je uspješno odradio prvi autorski projekt, emisiju ‘Zabivaka’, koja je uz zanimljive analize i komentare gostiju donosila sve o zbivanjima na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji, doznao je da je supruga Ivana trudna s njihovim drugim djetetom koje će, kako ekskluzivno doznajemo, na svijet stići početkom travnja. 



- Može roditi svaki dan, u subotu je termin. Jedva čekamo. Kad dolazi prvo dijete, imaš sto pitanja, nepoznanica. Ali evo, jedno je preživjelo pa postoje naznake da će i drugo - našalio se uspješni HRT-ovac koji će nakon sina, sedmogodišnjeg Luke, sada dobiti kćer. 
- Stiže nam curica, malena Tena. Luka je odabrao ime. Mi smo htjeli neka druga, ali on je rekao: “Bit će Tena!”. Svi je već i zovu Tena tako da više i ne možemo promijeniti, naviknuli smo se - otkrio nam je Marko i dodao kako se prinovi najviše veseli njegov Luka. 


Sada je zapravo jasno zašto ga je upravo on pratio na dodjelu nagrada Večernjakova ruža, koja je održana u ožujku u zagrebačkom HNK, a na kojoj je imao čak dvije nominacije - za TV osobu godine i TV emisiju, njegovu ‘Zabivaku’ koja je postala najgledanija sportska emisija u povijesti HRT-a. Nažalost, nagradu nije ponio kući. 

- Iskreno, Ivani se nije dalo tražiti novu garderobu pa je Luka išao sa mnom. To mu je bio najveći događaj. Samo što je bio jako ljut jer nisam dobio nikakvu nagradu, što je svima tamo bilo smiješno - ispričao nam je Marko, koji se može pohvaliti i nominacijom za nagradu Zlatni studio, također za emisiju ‘Zabivaka’, a uskoro će za nju dobiti nagradu Hrvatskog zbora sportskih novinara. 
Zasluženo, ipak je to bilo četvrto Svjetsko nogometno prvenstvo koje je pratio i dosad je itekako ispekao zanat. 



- Prvo je bilo 2006., tada sam bio leteći reporter u Njemačkoj. Zatim sam 2010. radio na poslijepodnevnoj emisiji i pomagao kolegama koji su radili večernju emisiju. Kada se prvenstvo igralo u Brazilu, bio sam tamo, u našem uredu u Riju, i komentirao utakmice. Sada sam prvi put imao svoj projekt, da se tako izrazim. Iskreno, da mogu birati, uvijek bih radije komentirao utakmicu jer mislim da je komentiranje vrh u sportskom novinarstvu. A i lakše je jer ne ovisiš ni o kome nego isključivo o sebi. Imaš utakmicu, svoje papire, pripremu, i to je to. U emisiji poput ‘Zabivake’ postoji milijun varijabli koje mogu poći pogrešno i ne možeš ih kontrolirati - objasnio nam je Marko. 



Za razliku od njega, supruga Ivana nije zaluđena nogometom, završila je ekonomski fakultet i radi u obiteljskoj tvrtki. 
- Upoznali smo se u Makarskoj. Ona je zapravo iz Zeline, a u Makarskoj je bila na ljetovanju. Upoznali smo se preko zajedničkih prijatelja, ali to je tada bilo isključivo poznanstvo, iako mi je bila jako simpatična. Poslije smo se sreli u Zagrebu, gotovo slučajno, a onda, malo- pomalo... - ispričao nam je jednom prilikom Marko.