Iako već nekoliko mjeseci ne živi sa suprugom Katarinom i njihovom trogodišnjim kćeri Nikom, Nikola Pokrivač redovito provodi vrijeme sa svojom jedinicom. Nekoliko smo ih puta sreli na zagrebačkom Cvjetnom trgu kojim bi prošetali nakon što su se zajedno zabavljali u igraonici, parkiću ili nakon što bi je pokupio u vrtiću. Katarina i Nikola cijelo su ljeto proveli razdvojeni, ona se s Nikom odmarala na otoku Mljetu, dok je bivši nogometaš godišnji odmor navodno iskoristio za druženje s prijateljima na moru. Još nije poznato što je razlog bračne krize ni hoće li možda uspjeti riješiti razmirice, s obzirom na to da nijedno od njih ne želi davati izjave za medije.

Bračne zavjete izmijenili su u lipnju 2014. i umjesto da nakon rođenja kćeri u listopadu iste godine uživaju u obiteljskoj idili, brzo su se suočili sa surovom stvarnosti. Nikoli je 2015. dijagnosticirana zloćudna bolest, Hodgkinov limfom, s čime se borio sljedeće tri godine. Odmah nakon što je dobio dijagnozu počeo je liječenje kemoterapijom, no bolest se vratila. Tada igrač Slaven Belupa još je jednom morao na kemoterapije, ali i autolognu transplantaciju matičnih stanica. Srećom, i taj se put uspješno vratio na travnjak, ali nažalost, ne zadugo. U lipnju prošle godine doznao je da se bolest ponovno vratila, a jedina preostala opcija za ozdravljenje bila je transplantacija matičnih stanica. Donor je bila njegova majka Ana koja mu je, kako je rekao nakon operacije, dvaput podarila život. 

- U početku nitko iz obitelji nije odgovarao. Mama je imala nekih stanica, ali nedovoljno za alogeničnu transplantaciju. Budući da je ona ipak imala nešto stanica, liječnici su ju opet pozvali na testiranje. Naime, ipak su odlučili napraviti drukčiju transplantaciju, haploidentičnu, za koju je mama ispunjavala sve uvjete. I to zato što je prilično mlada i potpuno zdrava. Takva vrsta transplantacije nosi puno manje rizika nego alogenična, jer u alogeničnoj je darivatelj stanica stranac pa je puno veća mogućnost da ih tijelo odbaci. Moja mama jako je pozitivna i jaka žena. Ona bi bila najsretnija da do ovoga nije ni došlo i da nisam bolestan. Na početku, kad je mislila da mi ni ona ne može pomoći, bila je tužna. Kad je ipak ispalo da može, razveselila se - otkrio je u razgovoru za Story. 
Veliki oslonac u tom razdoblju pronalazio je i u kćeri i supruzi. 

- Cijelo su vrijeme bile uz mene. Najviše snage davala mi je moja mala Nika zbog koje se vrijedilo boriti i zbog koje sam sve izdržao. Uz nju je sve bilo lakše - objasnio je tada. 

Od nogometa je, kako je priznao potkraj prošle godine, odustao, no i nova stranica koju je odlučio okrenuti u životu vezana je uz sport. 

- Više nema smisla pokušavati se vratiti igranju. Upisat ću Nogometnu akademiju HNS-a za B licenciju. Moj kum Jerko Leko već je položio A, možda ćemo negdje zajedno raditi - istaknuo je jednom prilikom bivši nogometni reprezentativac i dodao kako u budućnosti jedino želi zdravlje sebi i najmilijima.