Uloga Celeste u seriji ‘Male laži’, za koju priznaje da joj je jedna od najtežih, donijela joj je Zlatni globus u kategoriji najbolje glumice u mini seriji. Australska je diva slavila i na svečanoj dodjeli Critic’s Choicea, a osvojena velika priznanja posvetila je onima koje najviše voli i za koje kažu da su joj vječna inspiracija - suprugu Keithu Urbanu te kćerima Faith Margaret i Sunday Rose.
Story: Dobitnica ste Zlatnog globusa za najbolju glumicu u mini seriji ‘Male laži’. Jeste li očekivali nagradu?
Nisam. Ali toliko me razveselila da sam na partyju nakon dodjele ostala do zatvaranja. Tako sam ponosna na svoju obitelj iz serije i na to što sam imala priliku stati uz svoje sestre u tako čarobnoj večeri. Ovo mi je jedna od najdražih nagrada.
Story: Je li vam utjelovljenje Celeste, bivše odvjetnice zatočene u nasilnoj vezi sa suprugom Perryjemu, u hit drami ‘Male laži’ teško palo?
Vrlo teško. Sjećam se scene u kojoj sam u donjem rublju  ležala na podu nakon zlostavljanja. Nepomično sam ležala i nisam mogla ustati. Tada je došao redatelj Jean-Marc Vallée i prekrio me ručnikom, osjećala sam se potpuno poniženo i uništeno. Taj osjećaj poniženja nastavio bi se i nakon snimanja.
Story: Na što pritom mislite?
Jednom sam prilikom otišla kući i bacila kamen kroz staklena vrata. Očito sam taj bijes zbog svega što se događalo držala u sebi. Uzimala sam i lijekove protiv bolova nakon snimanja mučnih scena, a gledanje vlastitog tijela prekrivenog modricama ostavilo je posljedice i na moje emocionalno stanje. Modrice su uznemiravale i moga supruga Keitha. Nekoliko mi je puta rekao da mu je vrlo teško gledati me u takvom stanju, ali znao je da je to sve dio projekta.
IAKO IMA 50 GODINA 'Tko zna, možda rodim još djece'
Story 
Story: Poznati ste po predanosti ulogama. Što je najluđe što ste napravili zbog neke uloge?
Tijekom snimanja ‘Moulin Rougea’ plesala sam u visokim štiklama do tri ujutro, a kada se snimanje konačno završilo, krenuvši niz stepenice pala sam i ozlijedila se. Na istom snimanju zacrtala sam si da želim odjenuti korzet kakav je nosila Vivien Leigh na snimanju ‘Zameo ih vjetar’ od samo 45 centimetara. Ušla sam u njega, asistentica ga je vezala, a na moje inzistiranje “Čvršće, čvršće!” došlo je do toga da sam slomila rebro.
Story: Poznato je da žene vole umanjivati godine, sramite li se vi svojih?
U lipnju prošle godine navršila sam 50 i to s ponosom govorim. Ne pokušavam to skriti.
Story: U djetinjstvu ste bili iskompleksirani izgledom i smatrali ste da ste previsoki.
Bila sam toliko visoka da sam u osnovnoj školi dobila nadimak Roda. S puno crvene neukrotive kose i gotovo ravnim prsima morala sam se izboriti za svoje mjesto pod suncem drukčije nego ostale djevojke. Kako sam oduvijek voljela glumu, rješenje se nametnulo samo od sebe.
Story: Niste skrivali da ste se podvrgnuli tretmanima botoksom, koristite li ga i dalje?
Isprobala sam mnogo toga, ali osim dobre prehrane i sporta, većina stvari ne čini na vašem izgledu neku preveliku dugoročnu razliku. Probala sam botoks, ali uopće mi se nije svidjelo kako mi je lice nakon toga izgledalo. Više ga ne koristim i napokon mogu ponovno pomicati lice.
Story: Vratimo se malo u prošlost, kakav ste odnos imali s majkom u djetinjstvu?
Moj odnos s majkom bio je vrlo slojevit. Ona mi je pružila najviše, ali je istodobno i najviše zahtijevala zauzvrat. Bila je stroga, ali puna razumijevanja. Sve što sam postigla, dugujem njoj. Naučila me misliti i postavljati pitanja. No kad mi je bilo najteže, sjetila bih se oca koji je govorio da svaki put kad mi se čini da više nemam snage, moram duboko udahnuti i nastaviti.
Story: Vaš otac preminuo je prije tri godine od srčanog udara. Koliko ste se nosili s tim gubitkom?
Bilo je trenutaka kada sam dotaknula dno, kada sam mislila da neću izgurati još jedan dan. Bio mi je to vjerojatno najveći gubitak u životu. Najgore je kada se sve raspadne i onda to pokušavaš ponovno sastaviti.
Story: Je li istina da niste u kontaktu s Isabellom i Conorom koje ste posvojili u braku s glumcem Tomom Cruseom?
Ne volim o tome govoriti, oni su mi slomili srce kada su otišli živjeti s Tomom i njegovom tadašnjom suprugom Katie. Kada se Isabella udala prije dvije godine, nije nas zvala na vjenčanje. Voljela bih da su ostali živjeti sa mnom.
Story: Sa suprugom Keithom Urbanom imate kćer Sunday Rose i Faith Margareth koju ste dobili zahvaljujući surogat majci. Kako najradije provodite zajedničko vrijeme?
Obožavamo biti zajedno, oni su mi sve na svijetu. Kad nakon napornih snimanja dođete u dom pun ljubavi i veselja, vi ste bogat čovjek. Često idemo na izlete, volimo igrati društvene igre, ići u park ili gledati obiteljske filmove.
Story: Iza imena vaše kćeri Sunday stoji zanimljiva priča.
Prije nego što smo se suprug i ja upoznali, nedjelja je bila dan od kojeg smo oboje strepili jer kad nemaš nekoga u životu, taj dan može biti jako samotan. No kada smo se upoznali, počeli smo obožavati nedjelje; nitko nas nije gnjavio, mogli smo raditi što god smo željeli. Tada smo pomislili: “Ko-je divno ime za naše dijete.”
Story: Biste li željeli imati još djece?
Često razgovaramo o tome. Nadali smo se da ćemo možda prošle godine dobiti još jednu bebu. Godine nisu prepreka, pa moja je baka rodila moju majku sa 49 godina. Možda ću ove godine roditi ili udomiti još jedno dijete.
Story: Postoji li tajna vašeg sretnog braka?
S obzirom na posao kojim se bavimo, sklopili smo dogovor na samom početku: nastojimo ne biti razdvojeni dulje od tjedan dana. To zna biti vrlo komplicirano kada jedno od nas snima film, a drugo je na turneji, ali trudimo se ne kršiti pravilo.
Story: Iako ste tvrdili da ne želite otvoriti profil na Instagramu, prošli ste tjedan ipak to učinili.
Svi se šale da sam napokon pokleknula. Dosad sam izbjegavala otvoriti profil kako bih zadržava privatnost, no mislim da ću znati dozirati objave.
Napisala: Nikolina Guja
Foto: Profimedia