Wolfgang Fierek jedan je od onih glumaca koje gotovo svaki TV gledatelj u Njemačkoj odmah prepozna. To i ne čudi s obzirom na to da je u 40 godina dugoj karijeri glumio u kultnim njemačkim serijama, a jedna od njih, ‘Veterinar Engel’, trenutačno se emitira i na Prvom programu HTV-a. Wolfgang je ondje utjelovio glavni lik dr. Quirina Engela koji, nakon što ga supruga Angelika ostavi, u malome mjestu Hinterskreuthu stvara novi život.

Iako je ovaj 67-godišnjak rođen u gradiću Ottobrunnu, danas je prava zvijezda, no počeci mu nisu bili nimalo glamurozni. Nakon što je završio srednju školu za preciznog mehaničara, kratko je bio vojnik, vozač kamiona, konobar i naposljetku DJ u Münchenu, gdje se sprijateljio s redateljem Klausom Lemkeom. Upravo ga je on potaknuo na to da se počne baviti glumom pa je 1975. snimio prvi film ‘Idole’.

- Shvatio sam da kao precizni mehaničar neću daleko dospjeti, jedino do radionice u susjedstvu, a to mi nije bilo dovoljno. Oduvijek sam se želio svidjeti ljudima, želio sam otići u svijet. Kada sam si to mogao priuštiti, otišao sam tri mjeseca u Ameriku i putovao motociklom. Kada bih ostao bez novca, radio bih na farmama. Mislim da ne postoje granice, sami si ih postavljamo - otkriva Wolfgang koji je postao i pjevač šlagera. No najveća ljubav, osim supruge Djamile Mendil, slikarice s kojom se vjenčao 1994., ipak su mu motocikli, i to posebno Harley-Davidson. Ta strast nije se ugasila ni nakon teške prometne nesreće 2003. godine.

- Zanimalo me samo hoću li opet moći voziti motocikl. Pitao sam imam li još uvijek nogu, a supruga mi je rekla da će sve biti dobro, tek sam se tada smirio - kaže glumac koji je svoje putešestvije opisao u knjizi ‘Mit der Harley an der Himmelspforte’.