Dizajnerica interijera i bivša manekenka, Iris Androšević Pinjuh nakon dugog, toplog ljeta vratila se poslovnim obavezama uređivanja interijera. Kako bi saznali što je trenutačno u trendu te na koji je način moguće s malim preinakama u domu napraviti vidljivu promjenu, upitali smo Iris za kojim bojama i materijalima je najbolje posegnuti.

'Tamnoplava je hit boja u dizajnu interijera ove sezone, plave baršunaste sofe ili fotelje i plavo-bijele kineske vaze, unijet će eleganciju u vaš dom ove jeseni', naglasila je Iris te dodala da, iako se ljudi boje tamnoplavih zidova u manjim stanovima, dobro odabranim akcentnim zidom moguće je prekršiti pravilo i teoriju da guše i smanjuju prostor. Jednako važni su i detalji koji će pratiti taj zid jer su oni ti koji će osvježiti svaku prostoriju.

'Plava boja odlično funkcionira uz zlatne detalje ukoliko svom domu želite podariti malo glamurozniji efekt. Veliki trend su i cvjetni printovi velikog formata na tapetama. Idealno bi bilo da vam samo jedan zid 'procvjeta', a da su ostali u boji koja odgovara bojama tapete. Za one malo manje hrabre, rješenje je posteljina ili slike cvjetnog motiva, ali upamtite da je ove sezone naglasak na predimenzioniranim motivima', kaže Iris.

Osim plave, Iris kaže kako se i zlatna boja vraća na velika vrata, pa predlaže da svoj dom osvježimo zlatnim detaljima, poput tepiha, zlatnog okvira za slike ili ogledalo, a autolakom možemo obojati metalne djelove namještaja. To se može primijeniti na lampama, ručkicama od ormarića, stolcima, policama i slično.

'Ružičasta, ona staromodna, zagasito ružičasta također je veliki trend, a odlučite se za jastuke, dekore, tepihe, pa čak i fotelje u ovoj boji. Ona je ugodna oku i daje toplinu, a odlično se slaže uz crni metal i suvremenu sivu boju, dok je posebno efektna ako je materijalu pliša koji je jako popularan u interijeru zadnjih nekoliko sezona', ispričala nam je. ​​​​​​

Za one koji žele samo malo osvježiti dom za nadolazeće hladnije dane, Iris savjetuje da se odluče za bogati tepih i dekorativne jastuke, ali i detalje. 'Možete promijeniti i abažure za lampe, a odličan odabir je da budu od ratana za sve popularniji etno stil, odnosno sve popularniji stil seoskog ugođaja. Takav dom daje toplinu i osjećaj udobnosti. Polako unesite svoje biljke u interijer, a one će vam nadomjestiti potrebu za boravkom na otvorenom na koji smo navikli u ljetnim mjesecima te se riješite viška stvari koji unosi nemir u našu svakodnevicu', kaže Iris.

Za kraj Iris je naglasila koja je najvažnija stavka kada je riječ o uređenju interijera. 'Maksimalizam je novi trend i zaboravite na skandinavski minimalizam na neko vrijeme. Obogatite svoj dom svojim omiljenim bojama, teksturama i detaljima jer vaš dom mora biti ekstenzija Vaše osobnosti. Stoga ostanite vjerni sebi', poručila je simpatična dizajnerica.