Iako je Angelina Jolie bila ta koja je zatražila razvod od Brad Pitta, strani medji prenose kako je glumica jako dugo promišljala o tome. Priznala je da je taj korak bio težak i da joj je za odluku trebalo dugo vremena, dok je Brad jedva dočekao taj trenutak.

‘Brad je posve ravnodušan prema tome i nimalo ne žali što je razvod u tijeku. Što se njega tiče, oni više nemaju nikakav odnos i Brad nema nikakvu želju preispitivati odluke i davati drugu šansu. Posljednjih godina za njega je brak s Angelinom bio živi pakao. Do te mjere da se zapitao je li je ikad doista poznavao s obzirom na to kako se ponašala prema njemu. No, pomirio se s tim i nastavio sa svojim životom. Sad je koncentriran na to da izgradi odnos s djecom i da ne izgubi kontakt s njima jer su mu sve na svijetu’, rekao je izvor blizak glumcu.

Par se službeno još uvijek nije razveo jer ne mogu pronaći zajednički jezik oko skrbništva i alimentacije, a upravo je to razlog zbog kojeg su se bivši supružnici u posljednjih nekoliko mjeseci često pojavljivali u medijima. Angelina se u početku žalila kako Brad ne plaća dovoljno visok iznos alimentacije te mu nije dopuštala da vidi njihovu djecu. Glumica se ipak odlučila malo smekšati pa je par otkazao sudsku raspravu o skrbništvu nad njihovom djecom.