Brojni stručnjaci slažu se da su današnje veze općenito krhkije i kraće traju, a dodamo li tome i daljinu, ljubav je još teže sačuvati. Iako nije poznato je li upravo udaljenost presudila odnosu hokejaša Gorana Bezine i fotografkinje Sonje Dvornik, doznajemo da je par prekinuo prije mjesec dana. 



'Razišli smo se u mirnom tonu, dalje više ne bih komentirala', kratko nam je poručila Sonja koja je u vezi sa sportašem sa švicarskom adresom bila nešto manje od godinu dana. 

Upoznali su se prošlog proljeća u njezinu rodnom Splitu, gradu u kojem je prije 38 godina rođen i Goran. Naime, njegov je otac poz­nati vaterpolist Tonko Bezina kojeg je karijera odvela u inozemstvo, a s njim je iz Dalmacije davnih dana otišla i obitelj. Bivši par upoznao se preko zajedničkih prijatelja, a kemija je bila toliko snažna da su ubrzo počeli vezu. Da nije riječ samo o ljetnoj avanturi, dalo se naslutiti i po tome što je Sonja ubrzo počela objavljivati zajedničke fotografije na Insta­gramu, upoznala je i njegovu obitelj te ga redovito posjećivala u Ženevi, gdje živi od desete godine. 

'Kad smo stigli u Švicarsku 1989., krenuo sam u školu i prvi put u životu vidio hokej. Već sam trenirao vaterpolo, ali jako sam želio pokušati igrati hokej. Počeo sam trenirati i oduševio se', ispričao je Goran jednom prilikom za KHL.hr. Karijeru je počeo u istoimenom klubu u Montheyu, gradu u kojem je tada živio, a ubrzo je postao i prava zvijezda. 


'Čak 12 godina igrao sam za Genève-Servette, od toga sam 10 godina bio kapetan. To je valjda dokaz da su me cijenili. Za švicarsku reprezentaciju igrao sam od 1998. do 2013. godine, bio na čak 11 svjetskih prvenstava i dva puta na Olimpijskim igrama. To jest na jednima, jer sam iz Vancouvera 2010. otišao zbog ozljede, i to dan prije prve utakmice', rekao je u razgovoru za Večernji list hokejaš koji je neko vrijeme igrao i u našem Medveščaku. 

Sonja se također može pohvaliti uspješnom fotografskom karijerom. Već šest godina uspješno vodi Facebook stranicu ‘Klikom svud - So­nja Dvornik’ koja broji više od 35 tisuća pratitelja. Pred njezinim su objektivom pozirale brojne poznate splitske zvijezde, među ostalim i pjevačica Severina Kojić. Ljubav 32-godišnje Sonje prema umjetnosti u posljednje je vrijeme nadišla okvire fotografije pa radi i kao inspicijentica u HNK Split. 



'To radim posljednjih pet godina, a u kazalištu sam 13 godina i radila sam različite honorarne poslove. To je posao koji sam jako zavoljela, sve ljude koji čine kazalište. Kazalište je toliko živopisna kuća, ondje svaki dan možeš imati predstavu o teatru u teatru', objasnila je jednom prilikom plavokosa Dalmatinka koja je nakon prekida svu energiju usmjerila na posao. 

Tako je prošli vikend u gradu pod Marja­nom održala drugu samostalnu izložbu fotografija koja predstavlja kroniku splitskih ulica u sedam godina postojanja njezine popularne stranice ‘Klikom svud’. 

Goran se, pak, čini se, posvetio roditeljskim dužnostima. Naime, potkraj prosinca njegova bivša djevojka Ivona Zlatić, s kojom je proveo nekoliko godina, na svijet je donijela njihova sina Matea. Iako su prekinuli u trenutku kad je upoznao Sonju, navodno je odlučio biti joj potpora u trudnoći i brinuti se o djetetu, odnosno svom drugom sinu. Naime, u braku sa Švicar­kom Carole već ima dvoje djece. Upoznali su se u školi kad su oboje imali 15 godina, a bračne zavjete izmijenili su u lipnju 2004. godine. Već 2006. dobili su kćer Annu, a potkraj 2009. na svijet je stigao sin Nicolas. Unatoč tome brak nije opstao, ali doznajemo da se nikad nisu službeno razveli. 

S ARHITEKTICOM DOBIO SINA

Prije Sonje, Goran Bezina ljubio je Ivonu Zlatić koja, kao i on, živi u inozemstvu. Upoznali su se prije nekoliko godina. 
S njom se 2016., kad je potpisao za klub Medveščak, doselio u Zagreb. 'Pre­di­van čovjek, nestvaran. Zna dobro kuhati, ponekad mi pripremi večeru, dođe s puta s buketom ruža, divan je s mojim rodite­ljima', ispričala je tada diplomi­rana arhitektica koja je početkom prošle godine ostala u drugom stanju. Unatoč tome, par je prekinuo.