Iva Alilović, supruga jednog od najuspješnijih rukometnih reprezetativaca, Mirka Alilovića, osim po odličnom stasu, poznata je po tome što nema dlake na jeziku i rado će podijeliti svoje stavove s prijateljima na društvenim mrežama.  

Tako je Iva vrlo otvoreno ispričala i za Story.hr o vrijednostima koje ona i njena obitelj štuju, o svojoj trećoj trudnoći koja joj je najteža do sada i o planovima za budućnost. 'Ova trudnoća mi je grozna, tijekom cijele trudnoće prati me niz zdravstvenih tegoba i patim se od samog početka. Ništa me od tegoba nije zaobišlo, pa tako ni višak kilograma, a sada imam i gripu' ispričala je Iva kroz smijeh. Da je porođaj blaženo stanje lijepa Alilović ne poriče, ali ističe, ono kroz što žena prolazi zaista je mukotrpan posao: 'Najveće blaženstvo je kada čovjek rađa čovjeka. Nema ljepše stvari od toga. Čovjek se žrtvuje za drugog čovjeka, ali trudnoća fizički i psihički iscrpljuje naš organizam i nije nimalo laka za ženu. No na kraju taj radosni trenutak porođaja novog čovjeka zatomljuje sve psihofizičke poteškoće trudnoće i čini me radosnim.'



Koliko joj je pravilan odgoj djece i usađivanje temeljnih vrijednosti koje će omogućiti sinovima Ivanu, Mati i uskoroj prinovi u obitelji da premoste sve prepreke u životu, bitno Iva neprestano ističe. 'Bitno mi je da znaju razlučiti što je dobro, a što loše. Učimo našu djecu da vjeruju u Boga, da budu pošteni prema drugim ljudima, da vole druge i nikoga ne mrze, da poštuju svoje najbliže i ljude oko sebe, da budu ponizni, a ne bahati. Da marljivo uče i ispunjavaju svoje obveze koje od njih traži škola i roditelji. Učimo ih da znaju tko su, što su i da vole svoju Hrvatsku, svoju domovinu!' jasno je ispričala. Osim toga, mališani se više od ičega raduju svom bratu koji će doći na svijet za mjesec dana, ali ipak su mamu zamolili da četvrto dijete bude djevojčica. 



Na naš upit znači li to da je u planu još jedno dijete nakon što sada rodi, Iva je kroz smijeh ispričala anegdotu s Mirkom za kojeg ističe kako je izrazito brižan, nježan i obiteljski čovjek. 'Bilo je simpatično kada sam Mirka prije mjesec dana pitala što misli o ideji da za dvije godine idemo na četvrtog bebača. On obožava klince i kad god da smo pričali o broju djece, brojka je bila nebitna, bitno je bilo samo da nas ima. Ovaj put situacija je bila nešto drugačija. Spomenula sam mu četvrto dijete, na što je on odmah rekao 'Neee, zar ti misliš da bih ja mogao preživjeti još jednu ovakvu trudnoću? Iva, sada sam u predporođajnoj depresiji, kada rodiš biti ću šest mjeseci u postporođajnoj, a nakon toga me pitaj kada sve te depresije prođu' nasmijano je podijelila s nama.



Budući da je u visokom stupnju trudnoće, Ivina priprema za blagdane vidi se jedino kroz pripremu za bolnicu za koju je kupila novu pidžamu, u slučaju da je maleni Ante preduhitri i dođe prije termina. Ipak, obitelj Alilović jako drži do blagdanskih običaja koje bez iznimke njeguju. 'Svaki Božić dolazimo u Hrvatsku i uvijek ga slavimo u krugu obitelji, jer nam je najvažnije da budemo svi zajedno tih dana, a baš kao i u svim drugim obiteljima, neku sitnicu darujemo našim najdražima' ispričala je.