Iako je prvo proglašena pobjednicom te joj je Gospodin savršeni rekao kako je ona 'ta', Iva Runjanin ipak nije postala Gospođa savršena. Gospodin savršeni, odnosno Goran Jurenec, odlučio je da njegovo srce ipak pripada mladoj Hani Rodić, a kako se osjeća nakon showa te žali li za čime, Iva je ispričala samo za Story.hr. 

Jeste li očekivali ovakav razvoj situacije? Što mislite da Hana ima, a vi nemate, a da je bilo presudno u Goranovoj odluci?

 Iskreno nisam niti stigla razmišljati o razvoju situacije. Vratila sam se u svoje svakodnevno okruženje, trebalo mi je malo vremena da mi se svi dojmovi slegnu, a kad jesu, počela sam malo analizirati situaciju, ali ponajprije sebe. Željela sam prvenstvenu biti iskrena sama prema sebi... Lako je prepustiti se ovakvoj reality bajci, pogotovo kad si ti ta koja je odabrana od 19 djevojaka. Ali život nije bajka i ima puno stvari koje su bitne uz kemiju koju osjećaš prema nekome. Prvenstveno sam se kroz godine odlučila vise ne upuštati u nešto ako ne vidim potencijal u tome. A mislim da Hana nema sve ono što ja imam i obrnuto. Mi smo dvije krajnosti. Ovisi samo sto želite za sebe u ovom trenutku. 

Jesu Hana, a i ostale cure igrale pošteno? Je li bilo podmetanja tijekom showa?

Mislim da je svatko postupao onako kako je osjećao, ako je kod nekoga postojala potreba da igra igru, mislim da je to i radio, a koliko je ta igra uspjela - rezultate svatko zna za sebe. Ja mogu govoriti samo u svoje ime, a to je da sam bila iskrena od početka do kraja i mislim da se to i primijetilo. Moje mišljenje je da nema smisla igrati igre jer kamera sve vidi i kad tad će maske pasti, jer izolacija učini svoje i teško je ostati dosljedan. Podbadanja uvijek malo ima kada je riječ o zajedničkom suživotu i odnosima, ali na kraju krajeva sve smo znale u što se upuštamo. 

Žalite li što ste se prijavili u show? Ako ne, biste li se ponovno prijavili u neki sličan show? Žalite li što ste se ipak na kraju s Goranom poljubili pred kamerama?

Zaista ne žalim ni za čim. Stalno se ponavljam u izjavama, ali čvrsto stojim iza svega sto u životu radim. Svi će imati različita stajališta za moje poteze, ali to je na kraju krajeva moj život i vjerujem da u životu trebate raditi ono što osjećate i nikada nećete požaliti. Moja odluka je samo da svojim potezima ne povrijedim svoje bližnje i da pazim na tuđe osjećaje, a ne samo na sebe i svoje. To svakako utjecalo i na neke moje odluke u showu. Neki su me prozvali da glumim, ali mislim da nema ništa lose u suosjećajnosti i nesebičnosti. A da li bi se prijavila u neki novi show, ne mogu trenutno odgovoriti jer u planu nije bio ni ovaj pa se dogodio. Život je nepredvidiv, živim iz dana u dan i takve stvari ne planiram. 

Mislite li da će sudjelovanje u Gospodinu savršenom utjecati na vašu sljedeću vezu?

Apsolutno ne mislim da će utjecati. Mislim da sam se pokazala onakvom kakvom jesam sa svim svojim kvalitetama i manama, možda sam si čak napravila i uslugu da mi i ne prilaze oni koje u startu ne privlači moja osobnost. Opuštena sam osoba i ništa ne forsiram, kad se treba dogoditi, dogoditi će se