Nakon što se udala za dugogodišnjeg dečka Filipa Križana i postala mama preslatke plavokose djevojčice Mine, 34-godišnja Iva Visković Križan kaže da se i ne sjeća života prije toga. Sve­strana kazališna, filmska i televizijska glumica te pjevačica neprestano uživa s obitelji, bilo da je u posjetu Dalmaciji i Istri, gdje žive roditelji poznatog glumačkoga para, ili običnoj gradskoj šetnji.

U šetnji  smo i susreli glumicu i njezina supruga, nagrađivanoga glumca i člana Gavellina ansambla Filipa Križana, koji je njihovu radoznalu kćerkicu nosio na ramenima. I dok je malena znatiželjno promatrala svijet oko sebe, brižna mama sve je pomno motrila. Kako se Ivu rijetko može vidjeti na gradskim događanjima i mondenim mjestima, zanimljivo je uhvatiti pokoji detalj iz njezina života, pogotovo jer je riječ o glumici koju je šira publika zavoljela u rado gledanoj seriji ‘Ljubav u zaleđu’. Stoga smo je upitali da nam kaže nešto o planovima i o svojoj princezi koja će u trevnju napuniti četiti godine.

- Moja je Mina divno dijete, veselo, zaigrano. Kako i ne bi bila kad dolazi iz umjetničke obitelji - odgovorila nam je nasmijana Maka­ranka uz napomenu da se ne voli eksponirati dok nema pravog poslovnog povoda. I od početka karijere bila je samozatajna pa je prošle godine komentirala da je bila na drugoj godini Akademije dramske umjetnosti kad je snimala spomenutu telenovelu, i to joj je bio sjajan izazov koji joj je donio popularnost koja je nije zanimala ni tada, pa ni danas. No nije mogla zatomiti svoje scenske talente pa se prije 12 godina iskazala u showu ‘Zvijezde pjevaju’, gdje je nastupala s glazbenikom Borisom Novkovićem. Godinu poslije doznalo se da se zaljubila u tri godine mlađeg kolegu Filipa Križana kojeg smo gledali, među ostalim, u serijama ‘Mamutica’, ‘Stipe u gostima’, ‘Odmori se, zaslužio si’, ‘Bitange i princeze’ i drugima. Upoznali su se na Akademiji, a kako je Visković jednom izjavila, nisu se odmah zaljubili. No kad su prohodali, gotovo svaki slobodan trenutak provodili su zajedno pa su prvo zajedničko ljeto proveli na Brijunima, gdje je Križan glumio u predstavi ‘Kaligula’.

- Nitko sretniji od mene. Zakoračila sam u novi svijet i svaki mi dan donosi iznenađenje. Prvi su dani uz bebu bili besani, ali brzo sam se suočila sa svime i sad cijenim svaki trenutak. S dolaskom djeteta sve se promijeni, jer to maleno biće dolazi u središte svega. Odnos nam je danas samo još ljepši i dublji - izjavila je kad se prepustila majčinskoj ulozi.

Glumica se otada posebno povezala s kolegicom Ivanom Roščić, prijateljicom iz studentskih dana. 

- U isto smo vrijeme postale mame pa su nam djeca prioritet u razgovorima. Sretna sam što će Mina i Toma odrastati zajedno i što dijelimo sva majčinska iskustva. Nekako je u mojem životu sve sjelo na svoje mjesto i jedino što želim jest da ovi dani potraju što dulje - izjavila je Iva koja je prošle godine ostvarila ulogu u mjuziklu ‘Alphonsine’, a nije zapostavila ni drugu ljubav - glazbu; snimila je dva albuma s bendom Neud i surađuje s grupom Pavel.