Jedan od uspješnijih televizijskih voditelja mlađe generacije, Zagrepčanin Ivan Vukušić, i ovu je sezonu zadužen za vođenje popularne zabavno-glazbene emisije HRT-a ‘A-strana’. S kolegom Duškom Ćurlićem svake subote na Prvome programu ugošćuje poznata imena hrvatske glazbene scene koja gledatelje vode na putovanje najboljim trenucima hrvatske glazbene pop i rock povijesti. Poznatim glazbenim zvijezdama na pozornici se pridružuju i nove nade glazbene scene. Iako mu ova emisija, kao i ostale obaveze kojih se potkraj godine poprilično nakupilo, oduzimaju mnogo vremena, Ivan je pronašao stanku kako bi nam odgovorio na niz pitanja - o glazbi, kolegama, slavi, blagdanima, ali i na ono najzanimljivije - o ljubavi. Je li singl, kakve ga žene privlače, što je naučio o odnosima - samo je dio onoga na što nam je kolumnist tromjesečnika Storybook dao iskren odgovor. Story: Gledamo vas u novoj sezoni emisije ‘A strana’. Odlično se nadopunjujete s kolegom Duškom Ćurlićem. Koliko je važna ta kemija među voditeljima? Hvala na lijepim riječima i podršci. Ta kemija najvažnija je komponenta nakon pripreme i razgovora s gostima. Ako mi ne funkcioniramo, nema ni atmosfere, što se naposljetku odrazi na gledatelje. Na sreću, to nije slučaj kod nas. Story: Često smo vas gledali s Ivom Šulentić, slušali s Barbarom Kolar, drugi ste put pred kamerama s Duškom. S kim ste najbolje kliknuli? Svaka je suradnja jedinstvena. Barbara i ja radili smo gotovo šest godina svako jutro na radiju Antena Zagreb u tada najslušanijem jutarnjem showu i postali smo i više od prijatelja. Iva i ja smo na HTV-u od emisije ‘Garaža’ došli do ‘The Voicea’, stepenicu po stepenicu. Ponosan sam na svaku suradnju s kolegama i nijedna nije usporediva, ali privatno ipak najintenzivnije kontaktiram sa svojom ‘sestrom’ Barbie. Story: Nakon ‘Garaže’ i showa ‘The Voice - Najljepši glas Hrvatske’, ovo je još jedna emisija vezana uz glazbu. Možete li se zamisliti u nekom drugom formatu, drukčije teme, ili vam ovo najbolje leži?  Mogu se zamisliti u raznim formatima, ali sve je nekako ljepše uz glazbu. Privatno jako volim glazbu pa me, unatoč svim naporima i izazovima koje nosi ovaj posao, na kraju snimanja ispuni neko zadovoljstvo. Ponosan sam kad napravimo dobru emisiju.

Story: Jesu li sve voditeljske uloge jednake? Osjećate li razliku kada stanete pred kamere emisije ‘A strana’ ili, primjerice, nekad ‘Garaže’?  Atmosfera je, naravno, potpuno drukčija. U ‘Garaži’ smo intimniji na neki ležerniji način i nema nas puno, a ovdje imamo pun studio glazbenika i glasnu publiku koja diše s nama. Sve zahtijeva fokus i opuštenost u dobrom balansu. Zvuči jednostavno, kao i sve ostalo... Story: Na televiziji ste počeli raditi prije više od deset godina kao voditelj emisije ‘Index’. Možete li reći da ste dosad uistinu ispekli zanat?  Kažu da je to zamka u koju ne valja upasti. Kad pomisliš da si sve shvatio, možeš samo početi padati na glavu. Ispekao sam zanat na dosta razina, ali još ima mjesta za promjene i razvoj. Samo nikada neću dopustiti da mi želja za napretkom ubije opuštenost i gušt u poslu. Uzalud ti sva gledanost i pohvale ako sebe malo ne zadovoljiš i daš se ljudima upravo onakav kakav jesi. Story: Što vam danas predstavlja izazov? Izazov mi je spavati dugo i popiti kavu s ljudima koje ne stignem vidjeti jer povremeno mnogo radim. Story: Dobar dio dvadesetih godina proveli ste pred kamerama. Je li vam tada godila vaša popularnost? Popularnost godi i može ti pomoći da riješiš neke stvari sam sa sobom. Dobiješ malo krila i samopouzdanja kojem nas nitko nikada ne uči, a trebali bi ga uvesti kao redoviti predmet u školama. No ako pretjeraš s pričom o popularnosti, na ovim prostorima ispadneš smiješan. Svi znamo tko su ovdje najveće zvijezde. Story: Jeste li nekada koristili popularnost, primjerice u kontaktu s djevojkama? Najiskrenije, nisam to nikad tako gledao. Znale su cure same spomenuti da su me negdje gledale ili slušale, što je super početak razgovora za koji nikad ne znaš kamo te može odvesti. Story: Nakon svega čvrsto stojite na zemlji. Što vas je držalo da ne poletite previše? Iza sebe imam svaki korak potreban da se mogu nositi s projektima koje imam priliku raditi. Nisam preskakao stepenice i nisam se ponašao razmaženo. Gladan sam izazova i kada je nešto gotovo pa nemoguće, onda tek dajem najbolje od sebe. Funkcioniram pod pritiskom i svjestan sam toga da sve može nestati u sekundi. Realan sam iako sam u suštini veliki sanjar. Dolazim iz tradicionalne obitelji kojoj mogu zahvaliti na ne previsokom letu. Story: Koje su kvalitete zaslužne što ste uspjeli prerasti razdoblje mladenačke TV zvijezde i postati ozbiljno voditeljsko lice? Ne znam odgovor na to pitanje. Davao sam sve od sebe i usput se pokušavao zabaviti. Nisam stavljao sebe iznad projekata koje sam vodio i svakog sam trenutka bio svjestan toga da je potrebno malo da se pretjera i otjera gledatelje. Danas svi pokušavaju biti smiješni, a zapravo su samo smiješni. Humor je nešto posve drugo, rekao bi uvijek drukčiji željko Pervan.
Story: Postoje li trenuci u kojima je dobro u Hrvatskoj biti poznat? Koji su to? Odlazak javnom bilježniku dok je gužva. S druge strane, neki te majstori žele opelješiti jer misle da si papak s televizije. Sve ima svoje. Story: Vikendima ste na HTV-u, preko tjedna na radiju Enter Zagreb... Koje dane koristite za odmor? Imate li ih? Imam i dane za odmor, naravno, ali kada se radi neki veliki show, malo stisneš zube i izdržiš taj ludi tempo. Neke se emisije snimaju i tijekom tjedna pa, ako nemam gažu, iskoristim vikend za punjenje baterija. Story: Kako ćete provesti nadolazeće blagdane? Gdje ćete dočekati Novu godinu? Ne znam jer trenutačno imam čak previše opcija, od odlaska izvan zemlje do zatvorenog partyja kod prijatelja. Eci, peci, pec... Story: Što ćete si poželjeti u 2018.? Da ostvarim sve ono što još nisam, a izvedivo je u godinu dana. Zdravlje valjda ne trebam ni spominjati. Story: Početkom godine pisalo se o vašoj vezi s manekenkom Ninom Savić. Ne­mate zajedničkih fotografija na Instagramu. Znači li to da zajedničke trenutke čuvate samo za sebe ili ste odnedavno ponovno singl? Nisam više s njom u vezi. Vrijeme provodim s osobom koja uživa u svojoj anonimnosti i to iznimno cijenim. Story: Na koji način procijenite je li netko za vas? Srce ne laže. Instinkt govori sve. Oči prije svega... Ne boja i oblik nego ono u njima. Nikad nisam pogriješio i uvijek sam znao od koga što mogu očekivati. Story: Koliko su vam se s godinama mijenjali kriteriji kada je riječ o ženama? Za kakvima ste ludovali kao tinejdžer, a danas ih ne biste ni pogledali? Kad je riječ o damama, ne postoje kriteriji i šablone. Kad si mlađi, možda nekako nasjedaš na trendovski isfurane komade, ali s iskustvom počneš primjećivati ono nešto. Nekada bih bio lud za ovim presličnim curama kojih je prepun Instagram, a danas su mi potpuno nezanimljive. Story: Jeste li trenutačno zadovoljni razvojem situacije u privatnom životu? Zadovoljan sam što sam načisto sam sa sobom. Obitelj mi je sve, Bogu hvala na okupu smo. Imam prijatelje koje volim. Zahvalan sam na svakom danu. Story: Slažete li se s tvrdnjom da jedan u vezi uvijek voli više nego onaj drugi?  Ne slažem se. Svatko voli na svoj način. Moje najvoljenije nije i vaše najvoljenije. Ljudi smo i imamo milijardu jedinstvenih načina da kažemo i pokažemo isto. Naposljetku, možda netko voli više, a netko uopće ne voli, ali tada to zapravo više i nije važno.
Story: Što ste naučili iz prethodnih veza, a koristi vam u sadašnjim odnosima? Da se nikome ne prilagođavaš i da su to nametnute gluposti. Treba imati vremena za sebe kako biste bili dobri sami sa sobom. Samo ste  takvi sposobni davati dobru vibru partnerima. Kad vide vašu pravu sliku i takvog te prihvate, tek onda govorimo o nekakvoj ljubavi. Sve ostalo je igra mačke i miša. Story: Vjerujete li da je svaka osoba u vaš život ušla s nekim razlogom? Koliko ima onih za koje biste voljeli da su vas zaobišli? O bivšima, kao i o pokojnima, sve najbolje. Story: Nedavno ste navršili 36. Ima li nešto što ste propustili napraviti do 35. godine?  Ne pada mi trenutačno na pamet. Možda i bolje da je tako. Story: Ograničavaju li vas godine u ičemu? Razmišljate li o tim brojkama kada se spomenu, primjerice, obitelj i očinstvo? Nisam time opterećen jer bolje u pravo vrijeme nego na silu i pogrešno. Volim djecu i ne plaši me pomisao na nespavanje i mijenjanje pelena. Moj brat ima kćer od osam godina pa sam iz prve ruke mnogo naučio. Story: Čemu se danas istinski radujete? Kvalitetnoj pjesmi, iskrenom pogledu, sreći prijatelja, svome psu i dobrom izlasku do jutra. Story: Kakvi su vam planovi u karijeri?  Plan je raditi malo, a zaraditi puno. Zasad mi ne ide. Očito nešto radim pogrešno. Bez obzira na to, i dalje me veseli rad na radiju Enter te povremeni televizijski angažmani uz gaže koje znaju biti fora. Imam neke ideje o autorskim emisijama, ali sve u svoje vrijeme. Autor: Nikolina Kunić Fotografije: Matea Smolčić Senčar, arhiva Story.hr