Ivana Banfić, 49-godišnja domaća pjevačica samo je jedna od mnogih koji su se dotaknuli teme koja je podigla veliku uzbunu u svijetu. Naime, diljem zemaljske kugle prijeti opasnost jer kisikom, vodom i biljnim i životinjskim svijetom najbogatiji teritorij gori već tri tjedna bez prestanka. Iako se ne zna tko stoji iza toga, svima je jasno koliki je to udar na čovječanstvo, pa tako i našoj domaćoj pjevačici koja je odlučila pobuditi svijest u barem dijelu svoje publike.

'Amazonska prašuma i moj Put sreće prije dvije godine. Ne mogu prestati plakati vidjevši kako gori prašuma na snimkama koje sam vidjela. Bol u srcu, knedla u grlu i sjećanje na sva ta živa bića koja su tamo živjela u miru i skladu do sada. Bila sam tamo, osjetila sam bogatstvo života. I bila sam slobodna. Osjetila sam ogromnu ljubav i povezanost s prirodom i bićima koje tamo žive u apsolutnom skladu..', započela je Ivana na svom Instagram profilu, objavivši fotografije sa spomenutog puta. 

Kao i mnoge domaće, ali i svjetske zvijezde zapitala se u čemu je problem, zašto su ljudi toliko pohlepni. 'Ne mogu ni zamisliti u kakvoj boli i agoniji su sve te životinje, kukci i ogromno drveće koje je staro vjerojatno koliko je staro i čovječanstvo. Moje je srce slomljeno i tužno. Jedino što mogu moliti za kišu da se ugasi požar i da se spasi što se spasiti da. Zar je ljudska pohlepa toliko razorna da je spremna uništiti sve pred sobom tako i vlastitu vrstu? Ostaju mi sjećanja i molitve za osvještavanje onih koji su nesvjesni da se probude', zaključila je pjevačica vidno zabrinuta za budućnost našeg planeta.