Story radio
Početna Celebrity 3393 prikaza 10. siječnja 2019.

Ivana Delač: 'Za sretnu vezu nije potreban papir'

Iza nje je godina velikih promjena

Ivana Delač je simpatije javnosti pokupila još 2003. godine kada je osvojila laskavu titulu Miss Universe Hrvatske, koja joj je otvorila brojna vrata u svijetu mode i manekenstva. Ipak, ona nije stala na tome već je dokazala je da je uz ljepotu krase i sposobnost te marljivost. Nakon što je diplomirala na Fakultetu za menadžment u turizmu u ugostiteljstvu u Iki, okrenula se poduzetničkim vodama, a jedan od njezinih najuspješnijih projekata su Riječke stepenice koje su potkraj kolovoza prošle godine obilježile 12. izdanje. Ova svestrana 38-godišnjakinja iza sebe ima godinu punu velikih promjena, a kako danas izgleda njezina svakodnevica, kakav odnos ima sa sinom Noom, koji su najveći izazovi majčinstva te pronalazi li vremena za ljubav, ispričala je samo za Story.hr.

 | Author:

Prošla godina je za vas bila dosta turbulentna. Kroz što ste sve prolazili kroz period razvoda? 

Nezahvalno bi bilo reći da bih prošlu godinu najradije zaboravila jer je ona donijela i niz radosti te poslovnih uspjeha. Period razvoda nelagodan je za svakog tko je taj proces morao proći bez obzira na okolnosti ili situacije. Mislim da se uopće ne razlikujem od drugih žena koje su također ostale same sa svojim djetetom niti bih se isticala s bilo čime drugačijim. U Zagrebu jedino nemam 'baka servis', vjerojatno je to drukčije i malo nezahvalnije. Nažalost, o uzrocima mog razvoda se previše pisalo i voljela bih da sad prestane interes i zanimanje javnosti za moj privatan život. Voljela bih da on bude privatan. Razvod još uvijek nije pravno okončan, nadam se završetku postupka u prvoj polovici ove godine.

Što vam je bila najveća utjeha u najtežim trenucima? Koliko je to na vas ostavilo traga? 

Ne bih rekla da sam tražila utjehu u bilo čemu, nisam uopće taj tip. Sagledam činjenice i odlučim što dalje. Ne tugujem ni za čim previše. Razumna sam i realna. Donijela sam ispravnu odluku za sebe i sina i sretna sam. Imam super obitelj, roditelje, sestru koji su uvijek tu za mene. Za Nou. I nekoliko bliskih prijateljica. 

Kako je sin podnio vašu rastavu? 

On je već dovoljno velik i zreo da sam racionalno gleda na cijelu situaciju. 

S kakvim se izazovima u majčinstvu borite sada, bez partnera? 

O sebi mogu stvarno reći da sam prvo mama  i to izvrsna mama, a onda sve drugo. Moderna sam, vrlo liberalna, ali sam autoritet i tražim poštovanje vezano za sve odluke koje donesem i koje se tiču Noe. Obrazovanje je na prvom mjestu, on to poštuje, izvrstan je. O svemu se dogovaramo, puno razgovaramo. Super je dečko. Za sad se ne borim ni s ničim.

 | Author:

Život je učenje i svako loše iskustvo, nauči nas nečem dobrom u životu. Što vi možete reći da ste naučili kroz prošlu godinu i život? 

Čovjek uči dok je živ, kad ste mladi školujete se i usavršavate razmišljajući o karijeri. Doživite i u poslu niz uspona i padova i sve je to prirodan proces. Razne situacije bilo one dobre ili loše utječu i razvijaju osobnost svakog bića. Očvrsnete, shvatite koliko možete i što sve možete sami s djetetom. Barem je u mom slučaju tako. Teško da me bilo što može slomiti. Može me tek nakratko pokolebati. Mogu biti tužna, mogu trebati odmor od svega. No život ide dalje, znate da imate dijete koje morate odgojiti, usmjeriti, školovati. Koje vas treba. Postanete hrabriji. Odvažni. 

Vjerujete li u privlačenje pozitivnih stvari u život pozitivnim razmišljanjem?  

Vesela sam i optimistična karakterom. Nježna i osjećajna, ponekad i previše. Svako pozitivno razmišljanje rezultirat će srećom i donijeti sigurno novu energiju i niz pozitivnih učinaka. Zašto previše razmišljati o nečemu negativnom na što ne možete uopće utjecati ili ne možete više promijeniti? Život sam trenutno postavila kao moju bijelu stranicu papira po kojoj ću sama pisati samo ono što budem željela.

Postoji li nova ljubav u vašem životu?  Vidite li se jednog dana, opet u braku? 

U mom životu trenutno ne postoji nitko. Okupirana sam sinom i on mi je najvažniji. U braku se više ne vidim, ali tko zna što donosi budućnost. Za sretnu vezu s partnerom uistinu ne treba papir. Mislim da će se netko trebati namučiti da me uvjeri u suprotno. Zavjet je nešto posve drugo. Kad nekog zavoliš, onda misliš srcem. Vrijedi ono što je rekao Mali princ: 'Bitno je očima nevidljivo'.

Komentari