Jedna od naših najboljih volakistica, Ivana Kindl, vraća se u zagrebački klub Sax! dugoočekivanim samostalnim koncertom. Nastup koji će obilježiti 16 godina karijere zakazan je za 3. svibnja, a na repertoaru će se naći hitovi 'Utjeha', 'Sve istine i laži', 'Dobra stvar', 'Oči', posljednja pjesma 'Ima nade', kao i pjesme s početka karijere te gospel brojevi s Porinom nagrađenog albuma 'Gospel u Komediji'. 

"Pripremam vrhunski bend i dvije prateće vokalistice, a bit će to presjek karijere od prvog r'n'b hita do posljednjeg, trenutačno aktualnog singla 'Ima nade'. Naći će se na repertoaru i gospel broj te nekoliko dragih covera. Gosti su mi saksofonist Igor Geržina s kojim sam prošlo ljeto surađivala na pjesmi 'Olako' i mlada pjevačica Zsa Zsa čijem se vokalu i senzibilitetu divim. Probe su počele, puno je posla, ali sve već zvuči moćno. Zanimljivo će biti čuti prve r'n'b stvari u drugačijem aranžmanu i pristupu te novije plesne pjesme koje su privukle novu publiku", kazala je Ivana s koja je nedavno puhnula u 40 svjećica na svojoj rođendanskoj torti. Stoga smo ju upitali uviđa li već sada koliko je istinita ona da su četrdesete nove tridesete. 

"Vidjet ćemo, još je prerano reći. Tridesete su donijele osviještenje i buđenje. To je dio sazrijevanja i odrastanja. U dvadesetima su najbitnije ambicije i ostvarivanje zacrtanih ciljeva, a u tridesetima se javlja potreba za duhovnom obnovom, preispitivanjem vlastitog bića. Intuitivnija sam, nisam toliko dostupna svima kao nekad, nemam previše tolerancije za površnost, postala sam samokritičnija", kazala je te se osvrnula na nove pjesme koje je napisala, koje su kako je sama već spominjala, biografske, s puno njezinih životnih spoznaja te proizašle iz nekih razočarenja. Stoga nam je otkrila koje je to važne lekcije u životu naučila i što ju je razočaralo. 

"Prilično sam senzibilna i teško prihvaćam nepravdu, zlobu pa ponekad prolazim depresivna razdoblja. Lekcije se najviše nauče u odnosu s ljudima, treba se okružiti osobama koje istinski razumiju tvoje biće, maknuti se od onih koji energetski crpe. Još imam za učiti, to je sigurno", priznala je. 

Ova uspješna glazbenica se osvrnula i na uspjeh i slavu te zamke na tom putu. 

"Definitivno me slava ne zanima. Prije sam maštala o slavi, ali upoznala sam se s godinama bolje i shvatila sam da nije to za mene. Draže mi je imati svoj mir, moći u miru proći ulicom i na kraju krajeva baviti se glazbom zbog glazbe, a ne popratnih pojava. Bitna mi je kvaliteta, stvaranje dobre glazbe i muziciranje s vrhunskim glazbenicima. Draži su mi nastupi u intimnijim prostorima u kojima mogu biti u savršenoj interakciji s publikom". 

A osim publike i glazbe u životu joj je važan i njezin partner i suradnik, Alen Križaj, s kojim je u vezi više od desetljeća. I više no dovoljno da ju znatiželjno upitamo planiraju li korak 'više' u svom odnosu. 

"Alen i ja smo 11 godina skupa, proletjelo je vrijeme. Mi smo netipičan par, ali pronašli smo formulu, nikad nam nije dosadno. Volimo se i svađamo po potrebi, sve izbacimo iz sebe i nikad nema durenja. Ne fejkamo. Svi koji me znaju, ne ispituju me više za brak, a roditelji nikad nisu vršili presing po tom pitanju i to je super", rekla nam je.