'Majčinstvo je najljepši osjećaj. Zaista je divno, ali nije nimalo lako. Bez grižnje savjesti sve ostalo bacam u drugi plan. Svaki će roditelj reći da je njegovo dijete najbolje. Meni je moje dijete najbolje, i to tako treba biti', iskrena je pjevačica Ivana Kovač koja, otkako je prošlog ljeta postala mama preslatke djevojčice Elene sa sedam godina mlađim partnerom Elvirom Hasanhodžićem, uživa punim plućima u novoj ulozi. Iako je dijete u obitelji svakako blagoslov, a majčinstvo najljepši dar, ono sa sobom nosi privikavanja na novu situaciju i novu odgovornost s kojom se Ivana odlično nosi. 

'Prvih smo dana bili izbezumljeni, u teoriji smo znali sve, mnogo smo čitali o tom razdoblju dok sam još bila trudna. Naravno, ne ide baš tako jednostavno u praksi, učiš u hodu', ističe Ivana koja opisuje svoju princezu kao vrlo aktivnu djevojčicu koja točno zna što želi, ali i kako to dobiti.

'Moja je Elena jako aktivna djevojčica. Još nam je i patronažna sestra govorila kako će nam ‘zapapriti’. I stvarno je tako. Mislim da će biti show kada prohoda ', uz smijeh govori Ivana i dodaje da Elena nema mira ni noću. 'Budi se jednom, ali ne trzam se na svaki njezin pokret, tako da to njezino jednokratno buđenje ne vrijedi i za mene', govori te dodaje da je malena Elena nesumnjivo najsjajnija zvijezda obitelji. 

'Ona je glavna i jedina. Dosad je to bio moj pas Johnny Bravo, ali je shvatio da više nije ‘capo di tutti i capi’ (šef svih šefova) pa ljubomora radi punom parom', dodaje 40-godišnja Ivana koja kaže da je njezin otac Mišo odličan djed. Upravo se on posebno razveselio Eleni jer je djevojčica na svijet došla samo nekoliko tjedana nakon njegova 76. rođendana. Koliko voli svoju unučicu, dokazuje i činjenica da često zove Ivanu kako bi čuo sve novosti.

'Baka-servis je u Dalmaciji, mi smo sami i stvarno moram reći da sam jako ponosna na Elvira i sebe jer nam ide super. Jako se dobro snalazimo. Naši roditelji uvijek jedva čekaju vidjeti Elenu. Mislim da svi djedovi, a i bake, unučad doživljavaju na entu. Valjda ponovno proživljavaju one osjećaje kada su njihova djeca bila bebe. Takvi su i moji otac i majka, ali i Elvirovi. U svakom slučaju, ljubavi joj sigurno neće nedostajati', kaže. 

Pjevačica je otkrila da je njezin otac Mate Mišo Kovač živnuo otkako je dobio unučicu. 'Da mu se nije dogodilo sve što mu se dogodilo u životu, bio bi kao stijena, živio bi još 200 godina. Ne da se on, baš je zmaj', rekla je Ivana koja je u rekordnom roku vratila liniju. Na pitanje jesu li za to zaslužni pomno odabrana prehrana, neumorno vježbanje ili nešto treće, rekla je kako u njezinu slučaju nije bilo pokušavanja povratka na staru kilažu nego se to jednostavno dogodilo. 'Mislim da su kod mene bili presudni uzbuđenje i adrenalin', kaže. 

Usprkos brojnim roditeljskim obavezama, Ivana zahvaljujući pomoći baka, djedova, ali i dugogodišnjeg životnog partnera, inženjera radiologije Elvira Hasanhodžić s kojim je u vezi više od deset godina, nalazi vremena i za svoju drugu ljubav - glazbu. Prvi nastup odradila je tri mjeseca nakon Elenina rođenja.

'Moram priznati da mi je pozornica itekako nedostajala. Baš sam se zaželjela nastupa. Zato je, vjerojatno, i trema bila žestoko prisutna. Tresla me cijelo vrijeme, kao neku klinku. Tek sam tada shvatila da taj posao ne bih mijenjala ni za što na svijetu. Ako ga uopće mogu nazvati poslom. Pjevanje je za mene, prije svega, gušt', rekla je Ivana. 'Nastupe ostavljam za vikend i više ne ostajem negdje prespavati nego se odmah vraćam kući. Takvo ću imati i radno ljeto, ali će mi biti puno lakše raditi jer ću biti ondje gdje je baka-servis', kaže uz smijeh. 

Osim majčinskih obaveza, Ivana je posljednjih tjedana itekako aktivna i na poslovnom planu pa je tako snimila novu pjesmu ‘Biser s juga’ za koju bi uskoro trebala snimiti i spot.  'U svakom slučaju, imam pune ruke posla u svakom pogledu', zaključila je uz smijeh.

Poslušajte i novu Ivaninu pjesmu!