Story radio
Početna Celebrity 2522 prikaza 21. lipnja 2017.

Ivana Lovrić, nova pjevačica Colonije: 'Ne želim biti ničija zamjena'

09.06.2017 zagrebboris djurdjevic i ivana lovricfoto: ivana kaurloto

Za one koji nisu intenzivnije pratili glazbene prilike u Hrvatskoj ili primjerice, nisu posjećivali popularni zagrebački klub Roko u kojem je redovito nastupala sa svojim bandom, ime Ivane Lovrić, nove pjevačice Colonije, bilo je nepoznanica. No, 25-godišnja Drnišanka, koja je u Zagreb došla na studij elektrotehnike, gdje je od statusa prvostupnika dijeli samo završni rad, pjeva od malih nogu. Nastupanje na glazbenim festivalima te sviranje gitare i završena osnovna glazbena škola obilježile su njezino odrastanje, a veliku šansu dobila je kada ju je Luka Nižetić izabrao da s njim otpjeva duet 'Nek padne mrak'. I sama Ivana za Story.hr je otkrila kako se još uvijek navikava na veliku novost u svome životu – da je dio grupe koju je gorljivo slušala u osnovnoj školi. "Imala sam obožavateljsku fazu Colonije u osnovnoj školi i sve njihove CD-ove, a sada sam njihov član, što je doista neobično – bend čiji sam bila fan je sada moj. Mama mi i danas zna reći kako sam ju znala iživcirati zbog preglasnog slušanja Colonijinih pjesama. I kad još uzmete da je to trajalo satima...", prisjeća se kroz smijeh Ivana, dodajući kako je ne samo njoj, nego i mami svojevrsni šok to što joj kćer pjeva u Coloniji. "Bližnji su iznenađeni i uzbuđeni zbog novosti u mome životu, a naročito moje tri mlađe sestre. Njima je to prezanimljivo. Tata i mama dali su mi podršku, a to jako puno znači", priznaje Ivana. Njezino poznanstvo s Borisom nije duga vijeka, vidjeli su se svega dva puta radi eventualne suradnje prije nego što joj je ponudio angažman u Coloniji. Mlada pjevačica zato je bila zatečena kada ju je nazvao i na sastanku otkrio razlog susreta.

09.06.2017 zagrebboris djurdjevic i ivana lovricfoto: ivana kaurloto | Author: 09.06.2017 zagreb boris djurdjevic i ivana lovric foto: ivana kaurloto
09.06.2017 zagrebboris djurdjevic i ivana lovricfoto: ivana kaurloto | Author:
"Šokirala me prvo vijest o Indirinu odlasku, a zatim je uslijedio drugi šok kada mi je Boris ponudio suradnju. Odmah sam rekla da, jer je to ponuda koja se ne odbija. Iako, to ne liči na mene jer sam o ostalim stvarima više neodlučan tip osobe. Htjela sam prije surađivati s Borisom radi samostalne karijere, ali ovako je još bolje ispalo. U svakom slučaju, ogromna mi je čast raditi s njim, on je za Coloniju napravio više od 150 pjesama, a od toga su barem 50 njih veliki hitovi" smatra Ivana. Omiljene Colonijine pjesme su joj 'Za tvoje snene oči', 'Budi mi zbogom', 'Mirno more' i 'Fjaka'. Kada je riječ o omiljenom žanru, Ivana tvrdi da ne gleda na glazbu na taj način jer bi za nju bi to bilo ograničavanje. "U svakoj vrsti glazbe mogu naći nešto što mi se sviđa. Kako sam pjevačica, tako se moj ukus dosta oslanja na dobre glasove. Zato primjerice volim Doris Dragović ili pak Adele. To su žene koje cijenim zbog njihovih pjesama, ali i vokala', objašnjava. S Borisom je već snimila pjesmu, a sada slijede nastupi. O prvim koncertima i sudu javnosti o novoj pjesmi te tome što će je publika neminovno uspoređivati s Indirom, Ivana se nastoji što manje zamarati. Protiv svega toga borit će se nastojanjem da bude što bolja, ali i – svoja. "Sigurno je da će biti uspoređivanja na početku, ja sam ipak za širu javnost novo lice, ali to me ne straši. Iskreno, ne želim i ne bih voljela biti ničija zamjena, nego biti svoja i sve izvesti na svoj način. Inače, sve ovo u što sam krenula ne bi imalo smisla", hrabro zaključuje nova frontmanica Colonije koja na naše posljednje pitanje je li istina da je već neko vrijeme zaljubljena i u stalnoj vezi nije željela dati odgovor. "Lakše mi je pjevati nego pričati", rekla je diplomatski. Pred njome je radno ljeto i nove pobjede – nove pjesme i novi nastupi, ali će svakako naći vremena da skokne do Miljevaca gdje živi njezina obitelj te neke šibenske plaže.

Put down the weapons you fight with...and kill 'em with kindness 🎯🥀👣

A post shared by ⚬Ivana Lovrić⚬ (@ilovrich_) on

Miss you summer ❄❄❄

A post shared by ⚬Ivana Lovrić⚬ (@ilovrich_) on

Autor: I.Ć. Foto: Storyjev arhiv, Instagram

Komentari