Jedno od najtežih razdoblja u životu čovjeka je zasigurno gubitak roditelja, bez obzira na to koliko godina i iskustva iza sebe imali, ništa nas na to ne može pripremiti. Prije 13 godina, kada joj je preminuo otac, taj gubitak osjetila je i naša 33-godišnja voditeljica na Otvorenom radiju i HRT-u, Ivana Mišerić. 

Da se energija i snaga kojom Ivana odiše i zrači osjeća svakog jutra u njenom glasu koji čujemo s radio stanice, neosporno je, pa ne čudi ni da je snažno podnijela ovaj veliki gubitak. Iako joj osmijeh gotovo uvijek krasi lice, situacija koju je voditeljica doživjela obilježila joj je život i ostavila težak okus u ustima u trenucima kada se pokuša prisjetiti očevog glasa. 

Na današnji dan, dan kada bi joj otac proslavio rođendan, prisjetila ga se prepuna emocija. Na svom Instagram profilu, njenom svojevrsnom internetskom dnevniku, objavila je posvetu svom pokojnom ocu. 'Tata. Ljubila bi te za rođendan. Pojeli bi neki kolač. Kremšnitu vjerojatno. I malo pričali', napisala je uz fotografiju njega iz mladih dana, te je za Story.hr progovorila o velikom gubitku.

'Prošlo je 13 godina. Dosta vremena sad kada vidim napisanu brojku, a nemam taj osjećaj... Jer sjećam se svega jasno. Na momente je sada jako svježe, a kada te uzme ludi ritam života onda shvatim da su prošle godine', započela je svoju priču.

Bol s kojom se suočila, ne prestaje boljeti s vremenom, ali s vremenom se pomiriš sa situacijom i postane izdržljivije. 'Jako mi nedostaje. Sanjam ga često. Sjetim još češće. Okidač bude miris, ljudi, neke bezvezne situacije koje me vrate. Moja sreća koju bih htjela da vidi. Tuga isto... Onda bih posebno da je tu', dodala je.

Iako ju je taj veliki gubitak ojačao za cijeli život, još i danas se pita kako bi njen otac postupio u određenim životnim situacijama u kojima se ona sama danas nađe. 'Voljela bih znati kako bi gledao na sve što se izdogađalo u ovih 13 godina. Najviše od svega bih voljela čuti glas, jer to je jedino u što nisam sigurna jesam li dobro zapamtila. Nemam niti jednu snimku', s tugom nam je priznala i zaključila kako se nada da se sada smije gdje god da se nalazi.