Puno je primjera ljubavnih veza koje su se rodile iz prijateljstva ili dugogodišnjeg poznanstva. Kao da im je trebao onaj ‘drugi pogled’. Upravo o jednoj takvoj romansi počelo se šuškati u zagrebačkim poslovnim i sportskim krugovima, i to između 46-godišnjega bivšeg proslavljenog hrvatskog nogometnog reprezentativca Gorana Vlaovića i 17 godina mlađe bivše Miss Universe i diplomirane ekonomistice Ivane Mišure. Kako ekskluzivno doznajemo, zgodnu Zagrepčanku i legendarnog Vatrenog upoznali su prije dvije i pol godine zajednički prijatelji, no osim prijateljskih simpatija, ništa ih više nije vezivalo. Unatoč obiteljskim i poslovnim obvezama, katkad su se sretali na istim mjestima.

Naposljetku je Amor upleo svoje prste pa su Goran i Ivana postali par prije nekoliko mjeseci. Rijetko ih se može vidjeti na popularnim za-gre-bačkim okupljalištima i u noćnom životu, više u intimnim krugovima gdje neopterećeni ne izazivaju zanimanje znatiželjne javnosti. Upravo zbog toga nisu htjeli komentirati svoju ljubavnu priču za koju nam blizak izvor para tvrdi da im je došla u pravo vrijeme i da su oboje jako sretni. Iako je gotovo cijeli život pod svjetlima reflektora, otkako je počeo nogometnu karijeru, Goran Vlaović uvijek je bio suzdržan i decentan kad je riječ o privatnom životu, a medijski istupa samo kad je riječ o nogometu (godinama je na HRT-u radio kao stru-čni komentator) ili kad govori o anomalijama i manjkavostima hrvatskog nogometa. No njegov godinama skladan brak s Metkovkom Milnom Vlaović, književnicom i autoricom tekstova pjesama, bio je zanimljiv javnosti pa su supružnici nerijetko pozirali sa svoje troje djece. Njihova veza počela je kad je Milana imala 22 godine, i to u pomalo neobičnim okolnostima.

- Gorana sam upoznala kad sam s njim radila intervju, a vjenčali smo se 1993. godine. Bila sam šokirana urednikovom željom da radim priču s nogometašem jer nisam ništa znala o nogometu, što sam mu i rekla. Počelo je tako da sam radila intervju s Patrikom Ćavarom, koji je bio moj školski kolega i kojeg poznajem cijeli život pa je vjerojatno zato razgovor bio dobar. Urednik je valjda pomislio da znam nešto o sportu pa me poslao na drugi razgovor sa sportašem. Priznala sam mu da nikad nisam čula za Gorana Vlaovića, niti sam znala kako izgleda i bilo mi je jako neugodno. Ipak sam nazvala Gorana, ali sam mu odmah rekla da me urednik šalje, no da ne znam ništa o sportu i upozorila ga da se ne ljuti ako mu postavim neka pitanja koja će mu možda biti smiješna. Našli smo se, odradili razgovor i danas mogu reći da je to bila ljubav na prvi pogled - otkrila je jednom spisateljica.

Par se nakon vjenčanja preselio u Italiju, u Padovu, gdje je Vlaović počeo igrati za istoimeni klub. Ondje su živjeli dvije godine, potom četiri u Valenciji, a nogometnu karijeru Vlaović je završio u Grčkoj, gdje je igrao za klub Panathinaikos. Nakon što su se 2004. vratili u Zagreb, supružnici su dobili kćer Niku kojoj su se najviše razveselila braća Mario i Stjepan. Unatoč brojnim obiteljskim obvezama i selidbama po europskim metropolama, ambiciozna Milana radila je na sebi i svom obrazovanju. Čak se okušala kao televizijska voditeljica, diplomirala je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti, a svojim savjetima pomagala je suprugu u odabiru boja i materijala kad se nakon blistave sportske karijere počeo baviti građevinskim poduzetništvom u tvrtki Vice Versa.

- Sretan sam i ponosan na nju - rekao je jednom diplomirani trener o svojoj supruzi koja je 2007. izdala hvaljeni roman ‘Blato’. No bračna idila skladnih supružnika, danas ponosnih roditelja četrnaestogodišnje kćeri Nike te 22-godišnjeg Marija i 24-godišnjeg Stjepana, došla je kraju početkom kolovoza 2011., kada su ekskluzivno za Story obznanili da se razvode nakon osamnaest godina. - Istina je, o razvodu smo se dogovorili sporazumno. I dalje ćemo se zajedno brinuti o djeci, biti tu jedno za drugo i ostati prijatelji.

Nekoliko dana prije nego što je vijest o njihovu razvodu dospjela u javnost, Goran je proslavio 39. rođendan, a tjedan dana prije on i Milana pojavili su se na 17. Sarajevo Film Festivalu, gdje su proslavili Milanin 40. rođendan svečanom večerom na kojoj su im se pridružili i književnik Miljenko Jergović te njegova supruga Ana. Iako je njihovu braku došao kraj, ostali su u zdravim odnosima, a to su potvrdili tako što su s djecom to ljeto 2011. proveli na Braču.

O ljubavnom životu nogometnog asa Gorana Vlaovića, kojeg posebno pamtimo po 1998., kad je na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj s hrvatskom nogometnom reprezentacijom osvojio brončano odličje, nakon razvoda gotovo se ništa ne zna. Tu i tamo viđen je u lijepom ženskom društvo, no uz njega se nije vezivala nikakva ljubavna afera ni skandal. Kakav je bio na terenu i u bračnom životu, samozatajan i smiren, takav je ostao i u ponovnim ‘momačkim’ danima.

Prva dama koja se spominje uz njegovo ime lijepa je Ivana Mišura koju je javnost upoznala kad je ponijela titulu Miss Universe 2014., ali i dok je bila u vezi s perspektivnim glumcem Lujom Kunčevićem. Story je u studenome 2016. godine donio priču da su Lujo i Ivana zajedno. Pla-vokosa ekonomistica nije davala izjave o njihovu odnosu, no 27-godišnji glumac imao je samo riječi hvale o Ivaninu karakteru: - Razgovaramo o puno toga, pa tako i o kazalištu, filmovima i svemu što se dotiče mog zanimanja. Ivana voli ići u kazalište, što je ipak hram glumačke umjetnosti, a ta njezina ljubav prema daskama koje život znače, što je rijetka pojava kod mlađe populacije, kod nje mi je nešto najdraže. Iznimno je tolerantna, trpi moje egotripove i živciranja nakon probi ili snimanja - rekao nam je Lujo nakon što smo ih zajedno snimili na kupanju u Dubrovniku prošlog ljeta. Par se razišao proljetos i, kako smo doznali, ostali su u dobrim odnosima. Očito im je ljubavna sreća na drugoj adresi, a sudbina je htjela da Goran i Ivana istog dana prijeđu na istu stranu ulice.

Foto: arhiva Storyja