Tko god je mislio da je nogometni reprezentativac Vedran Ćorluka jedina zvijezda u svojoj obitelji, prevario se. Njegov 14 godina mlađi bratić Ivano posljednjih godinu dana polako, ali sigurno osvaja glazbenu scenu. Nakon prvog singla ‘Crno na bijelo’ objavljenog prošle godine, 18-godišnji Ivano izdao je još dvije pjesme - ‘Netko k’o ja’ i ‘Ludilo’. Ova posljednja u kratkom je roku po gledanosti na YouTubeu prestigla dva prethodna singla. 

- U dva i pol mjeseca spot bilježi više od 100 tisuća pregleda, što je meni kao novom izvođaču velik uspjeh. Planirao sam je predstaviti na CMC festivalu, ali kako sam maturant, škola me stisnula - kaže Zagrepčanin koji je upravo završio srednju ekonomsku školu. Pjevati je počeo kao dijete u crkvenom i školskom zboru. 



- Nakon osnovne škole na neki sam način odustao od pjevanja, počela je srednja škola i trebalo se uozbiljiti. Pjevao sam kod kuće i pod tušem. Onda sam slučajno upoznao Marka Kutlića s kojim sam odmah kliknuo i koji mi je ponudio suradnju. On je oduvijek htio biti autor, a ja pjevač tako da smo jedan drugome ispunili san. Snimili smo nekoliko demo-snimaka i ponudili ih diskografskim kućama. Ponuda Croatia Recordsa najviše nam se svidjela te smo započeli suradnju. Marko nije samo autor mojih pjesama nego i mentor, osoba koja je prepoznala moj talent i uvela me u svijet estrade. Tu je i ekipa deciBel studija koja radi na produkciji i aranžmanima. I sam pišem pjesme, mislim da nema čovjeka na ovom svijetu koji to nije probao, no dosad nisam htio s njima izlaziti u javnost. Tko zna, možda baš iduća bude autorska - kaže Ivano koji se za glazbeni savjet uvijek može obratiti i pjevačici Franki Batelić, zaručnici svog rođaka. 

- Franka je pohvalila moj dosadašnji rad i zaželjela mi puno sreće u karijeri. Ona je super cura - kaže Ivano koji se, s obzirom na to da Vedran već dugo živi izvan Hrvatske, ne viđa s njima toliko često. 

- Zahvaljujući modernim tehnologijama i društvenim mrežama, često smo u kontaktu. Potpora smo jedan drugom i stojimo si na raspolaganju koliko god možemo. Mislim da sam u posljednjih sedam do osam godina pogledao sve njegove važnije utakmice, bilo klupske ili reprezentacijske. Na prvenstvo, nažalost, ne mogu ići zbog mature i priprema za fakultet pa ću ga gledati s prijateljima. Osim ako se Hrvatska plasira u polufinale, onda letim za Rusiju - govori Ivano koji se i sam bavio sportom. No nije riječ o nogometu. 



- I dalje pratim i obožavam sport, pogotovo rukomet. Odem ponekad na trening sa starom ekipom kad se zaželim terena, no glazba je jedna posebna dimenzija. Kad sam na vagu stavio sport i glazbu, drugo je prevagnulo - kaže i dodaje da mu je u početku bilo teško uskladiti glazbene i školske obaveze. No s vremenom je ušao u ritam. 

- Moram naglasiti i da su mi profesori i kolege iz škole bili podrška, pogotovo razrednica Ivana. Ostaje mi i dovoljno slobodnog vremena, trenuci s obitelji i prijateljima su neprocjenjivi. Mlad sam i za dobru zabavu uvijek nađem vremena, a još ako izlazak uključuje svirku s mojim bendom, nema bolje kombinacije - objašnjava, a na pitanje ima li djevojku, odgovara: 
- Sve je moguće kada se čovjek potrudi, a pogotovo naći vremena za ljubav. Kakvo je stanje kod mene? Pa zasad bih rekao da sam zaljubljen preko ušiju i da se nešto kuha, a ostalo ćemo vidjeti s vremenom... 

Do tada je posvećen pripremama za upis na željeni fakultet, studij novinarstva, te radu na novom singlu koji će izdati u rujnu.

Fotografije: privatni album