Gotovo pola godine nakon što im je na svijet stigao treći sin Ante, rukometaš Mirko Alilović i njegova supruga Iva iz Mađarske su se vratili u Hrvatsku, gdje su u krugu obitelji, rodbine i najbližih prijatelja krstili dijete. Maleni Ante prvi sveti sakrament primio je prošle subote u crkvi Svete Mati Slobode na zagrebačkom Jarunu, a krstio ga je don Danijel Vidović. 

- Riječ je o svećeniku kojeg sam upoznala nekoliko dana prije nego što sam rodila Antu. Naime, to je bilo vrijeme došašća, bili smo u Zagrebu i otišla sam na misu. Prvi put slušala sam njegovu propovijed, oduševio me onime što je govorio, bio je zanimljiv i lijepo je govorio. Upoznali smo se nedugo nakon toga kada sam došla nešto obaviti u župni ured. Naime, imala sam dosta tešku trudnoću u kojoj se stalno nešto događalo pa sam prije termina završila na trećem carskom rezu koji je ponovno uspješno obavio dr. Podobnik.

On je s puno brige pratio moju trudnoću te je pravodobno reagirao i spriječio moguće teže posljedice za bebu i mene. U tom trenutku, dok sam zbog mogućih komplikacija bila na putu prema rodilištu, nazvala sam don Danijela i zamolila ga da mi udijeli bolesničko pomazanje. Bojala sam se da se nešto ne dogodi mom djetetu i imala potrebu primiti ga prije dolaska u bolnicu jer osjećala sam da se ono ne odnosi samo na ‘posljednje putovanje’ nego i da vraća duhovno i tjelesno zdravlje te meni kao majci daje potporu da se vratim obiteljskim i majčinskim dužnostima. Rekla sam mu da će, ako sve prođe dobro, on krstiti Antu. Tako je i bilo. I sretna sam što ga je on krstio - rekla nam je Iva koja je sa suprugom za kuma najmlađem sinu izabrala njihova dugogodišnjeg prijatelja, HRT-ova novinara i voditelja Mihovila Horvata. 

Tijekom obreda krštenja maleni Ante, koji je na svijet stigao potkraj prosinca 2018. i ime dobio po svetom Antunu, nije zaplakao, bio je odlično raspoložen i gotovo nije skidao osmijeh s lica. Baš kao i ponosni roditelji koji su s uzvanicima nastavili slavlje u jednom zagrebačkom restoranu. To je ujedno bila prilika da s najmilijima obilježe osmu godišnjicu braka u kojem su dobili još dvojicu sinova - petogodišnjeg Matu i sedmogodišnjeg Ivana, koji su se osobito veselili dolasku mlađeg brata. 

- Kad se Mato rodio, Ivan je loše reagirao na njega, znao ga je lupiti, a sada su dovoljno veliki i svjesni su da su dobili bracu i dosta mi pomažu. No još moramo poraditi na osjećaju za bebe koji nemaju, oni bi ga najradije zgnječili od dragosti - ispričala nam je magistra ekonomije koja već osam godina sa suprugom živi u susjednoj Mađarskoj. 
Mirko je ondje sedam godina proveo u rukometnom klubu Veszprem, a prošle godine potpisao je za klub Szeged, što je za obitelj značilo i preseljenje u istoimeni grad.

- Mirko je iznimno zadovoljan i sretan, ja također. Riječ je o gradu koji ima 200 tisuća stanovnika, veoma je lijep i ima sve potrebno za život, što grad u kojem smo prije živjeli nije imao. Jedini je minus udaljenost od Zagreba, četiri i pol sata. Sve je drugo super - jednom nam je prilikom rekla tamnokosa Zagrepčanka. 

Osim na nove prijatelje, Ivan i Mato morali su se priviknuti i na nove obaveze. 
- Dečki idu u internacionalnu školu, Ivan u prvi razred, a Mato u vrtić. Naučili su engleski i mađarski, stekli prijatelje i jako im je lijepo - govori prema mnogima jedna od najljepših Hrvatica koja trenutačno s obitelji uživa na godišnjem odmoru. Budući da je jednom od naših najuspješnijih rukometnih vratara, bivšem rukometnom reprezentativcu, završila sezona u klubu, a djeci školske obaveze, sljedećih će mjesec dana boraviti u Hrvatskoj, točnije na Jadranu, ali i u Bosni i Hercegovini kod Mirkove obitelji. 

A kada smo Ivu nedavno upitali želi li imati još djece, samo se nasmijala i rekla: 
- Volim djecu i obitelji s puno djece. No zasad je važan oporavak nakon trećeg carskog reza. Vidjet ćemo. Zaista imam sreću što imam divnog muža, najbolji je tata i suprug. Brižan, pažljiv i potpuno posvećen obitelji.