Vojvotkinja od Sussexa, 37-godišnja Meghan Markle i suprug, princ Harry, danas su napravili jedan veliki korak u u njihovom životu. Naime, jasno je kako se ovaj bračni par želi u potpunosti odvojiti od ostatka kraljevske obitelji te su odlučili napustiti i Nottingham Cottage, a Harry je tražio kraljicu da mu se ured premjesti u novu rezidenciju, što je odbila. No, ono što su ipak dobili je službeni Instagram profil, Sussex Royals. Naime, službeni profil Kensingtonske palače danas je objavio kako su Meghan i Harry dobili svoj te da ga više neće dijeliti s Kate i Williamom.

'Dobrodošli na naš službeni Instagram; veselimo se što ćemo dijeliti s vama posao koji nas pokreće, ciljeve koje podržavamo, važne obavijesti i priliku kako bi pokazali važnost ključnim problemima. Zahvaljujemo vam na podršci i želimo vam dobrodošlicu na naš profil', piše u prvoj službenoj objavi Meghan i Harryja.

Podsjećamo, Frogmore Cottage je dar kraljice Elizabete, a u njoj se nalazi velika dječja soba, deset spavaćih soba, dok u Nottingham Cottageu postoje samo dvije. U jednoj od posljednjih službenih objava Kensingtonske palače naglašeno je kako je par zajednički odlučio odmaknuti se od ostatka kraljevske obitelji: 'Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa preselit će se u Frogmore Cottage početkom sljedeće godine, dok će se pripremati za rođenje svog prvog djeteta. Par je živio u Nottingham Cottageu od zaruka prošle godine. Windsor je posebno mjesto za njih i zahvalni su što će njihova službena rezidencija biti u sklopu tog posjeda. Njihovi radni uredi i dalje će biti u Kensingtonskoj palači'.