Zahvaljujući svom glumačkom talentu ali i zbog svoje ljepote, 52-godišnja Salma Hayek jedna je od najtraženijih latino glumica, koja je odavno pokazala šta može i zna u Hollywoodu. S druge strane, u ljubavnom životu imala je problema s pronalaskom onog pravog. Da se sretno zaljubi morala je čekati do svoje 39. godine kada se napokon sve posložilo. Sada je već deset godina u sretnom braku s francuskim milijarderom, Francoisom Henrijem-Pinaultom. 

Salma je svojedobno i sama priznala da prije nego je upoznala svog današnjeg supruga nije pretjerano birala s kim će se upustiti u vezu, očajnički pokušavajući pronaći svoju srodnu dušu. 'Voljela bih da sam znala dok sam bila mlađa da ću se jednog dana ludo zaljubiti u savršenog muškarca. Bila sam toliko u strahu da ću ostati sama da sam izlazila s muškarcima s kojima nisam trebala. Jednostavno postaneš očajan i počneš viđati divne stvari na lošim dečkima. No, voljela bih da sam si mogla reći da ohladim malo. Trebala sam reći: 'Ne brini, upoznat ćeš savršenog supruga koji će te obožavati'. Poštedila bih se mnogih životnih drama', otkrila je svojevremeno atraktivna latino glumica za Allure.

Svog budućeg muža, francuskog milijardera i čelnog čovjeka Keringa, druge najveće luksuzne kompanije, koja u svojem portfoliju drži brendove poput Guccija, Balencijage, Yves Sainta Laurenta i mnogih drugih, Francoisa upoznala 2006. godine u Veneciji. Tri godine nakon, na Valentinovo su se oženili u gradu ljubavi, Parizu. 'Na prvu nisam mislila da je on muškarac koji će mi se svidjeti. A onda smo počeli pričati o nogometu kojeg oboje obožavamo, nakon čega smo se prebacili na znanost, jer oboje volimo svemir i fiziku. Bio je pametan i duhovit. Bila je to ljubav na prvi pogled', prisjetila se tada Salma koja inače nerado priča o svom privatnom životu.