Gitarist Bernie Tormé, koji je svirao u bendovima legendarnog Ozzyja Osbournea te Iana Gillana, preminuo je u nedjelju, 17. ožujka, u dobi od 66 godina, nakon komplikacija uzrokovanih gripom, piše Billboard.

Vijest o smrti potvrđena je i na službenoj stranica irskog gitarista, a njegova je obitelj izdala priopćenje u kojem navode da je Bernie umro spokojno dan prije 67. rođendana, okružen svojim najmilijima.

'Bio je na aparatima posljednja četiri tjedna u londonskoj bolnici nakon komplikacija uzrokovanih gripom. Bernie će ostati zapamćen po tome što je svoj život glazbi pet desetljeća posvetio glazbi. Jako će nam nedostajati', napisala je obitelj.

Gitarist je rođen je 18. ožujka 1952. u Dublinu, a 1979. godine pridružio se solo bendu Gillan, hard rock grupi koju je vodio bivši pjevač Deep Purplea Ian Gillan. Napustio je bend 1981. zbog svađe oko novca. 

Bendu Ozzyja Osbournea pridružio se 1982. godine kao zamjena za Randyja Rhoadesa, nakon Rhoadesove smrti u zrakoplovnoj nesreći. Nakratko je bio član i Atomic Roostera,  a u kasnim 80-ima pridružio se grupi pjevača Dee Snidera Desperado.

Bernie Tormé u studenom prošle godine objavio je dvostruki, a ujedno i svoj posljednji album 'Shadowland', na kojem gostuje bivši klavijaturist Gillana Colin Towns.