Zvijezda filma 'Batman: Početak' i serija 'Peaky Blinders' te 'Fair City, Karl Shiels, iznenada je preminuo u nedjelju sa samo 47 godina. 'Jako smo šokirani i žalosni zbog iznenadnog odlaska našeg dragog kolege Karla Shielsa. Bio je jedinstven i talentiran, jednostavan, smiješan, britkog jezika, odličan glumac, scenarist i umjetnik. Bio je odličan mentor mlađim kolegama. Srca su nam slomljena i svoje misli šaljemo njegovoj partnerici Lauren i obitelji, njegovoj djeci i njihovoj majci Dearbhla, kao i njegovim mnogim prijateljima', izjavila je za portal RTE njegova menadžerica Lisa Richard.

Seriji 'Fair City', Keith se pridružio 2014. godine, a utjelovio je Robbieja Quinna. Na njegovu se smrt osvrnuo i redatelj serije koji je rekao: 'Keith je bio iznimno talentiran i u seriju je unio topinu i humor. Shrvani smo ovim gubitkom i nedostajat će svim svojim kolegama. Naše su misli sada uz njegovu obitelj u ovim tragičnim vremenima'.

Iako je Keith u mladosti bio električar, odlučio je promijeniti karijeru što se pokazalo dobro odlukom. Već 1999. godine osvojio je nagradu za najboljeg glumca na Dublin Theatre Festivalu. Nakon toga karijera mu je krenula uzlaznom putanjom i ostvario je brojne zapažene uloge.