Njihov put do slave nije bio nimalo jednostavan, kao što nije jednostavan niti novim glumačkim snagama koje tek trebaju pokoriti Hollywood. No, utjeha im je poprilično slatka, žive u skupocjenim vilama, voze luksuzne automobile i odijevaju najskuplje marke odjeće. Zvijezde Hollywooda zaista dobro zarađuju.

Članovi trenutne takozvane A liste, poput Jennifer Lawrence, Willa Smitha i Dwaynea Johnsona, poznatijeg kao The Rock, zarađuju oko 20 milijuna dolara. Klub u kojem se nalaze zvijezde koje zarađuju 15 milijuna dolara nešto je manje ekskluzivan, ali se sastoji od pravih zvijezda: Harrison Ford navodno je zaradio toliko za film 'Ratovi zvijezda: Sila se budi'  kao i Robert Downey Jr. za 'Spider-Man: Povratak kući'.
Jedna od najpoznatijih javnih ličnosti koja je radila za nizak honorar jest Oprah Winfrey, koja je za ulogu u filmu 'Boja purpura' dobila tek 35.000 dolara. Oprah je ovom ulogom zaradila i prestižnu nagradu 'Oscar', a kasnije je ušla u televizijski svijet i njezino bogatstvo danas broji više od 3 milijarde dolara. George Clooney je oduvijek slovio kao vrlo talentiran glumac pred kojim je svijetla budućnost. On je pažljivo gradio svoju karijeru, birajući uloge koje će mu donijeti mnogo novca te društveni prestiž i utjecaj. Njegovi honorari su u skladu s njegovim djeliovanjem pa je tako je za 'Oceanovih jedanaest' dobio basnoslovan honorar, dok je za film 'Syriana', za koji je napisao scenarij, režirao ga i igrao glavnu ulogu, dobio samo 120.000 dolara.
Nekada je postojala praksa da glumci unaprijed dobiju isplatu honorara, međutim, na njihovu veliku korist, ta praksa je ukinuta. Tako je Emma Watson za film 'Ljepotica i zvijer' dobila predujam od samo 3 milijuna dolara, ali je na kraju zaradila skoro 20 milijuna zahvaljujući uspjehu filma.
Za ulogu u filmu 'Pulp Fiction' John Travolta dobio je 50.000 dolara. Ovo je vrlo mali iznos za glumca koji je, mnogo prije ovog filma, bio prava zvijezda. Međutim, u trenutku kada ga je Quentin Tarantino izabrao za ulogu Vincenta Vege, Travolta je gotovo pao u zaborav. Iako se nije obogatio od ovog filma, Tarantino mu je oživio karijeru pa je za sljedeći film tražio i dobio 20 milijuna dolara. Današnje producentske kuće koje pripremaju franšize, mladim glumcima nude ugovore po kojima su plaćeni mnogo manje od starijih kolega. Na samom dnu ljestvice zarada za ovu godinu nalaze se djeca koja su glumila u filmu 'To', sa zaradom između 65.000 i 75.000 dolara. Autor: T.O. Fotografije: Arhiva Story, Getty